Τα πέντε ελληνικά νησιά που το Focus προτείνει για διακοπές

Πέντε, λιγότερο γνωστά, ελληνικά νησιά προτείνει το περιοδικό Focus σε Γερμανούς για τις διακοπές φέτος το καλοκαίρι.

Πέντε ελληνικά νησιά για τις διακοπές του καλοκαιριού προτείνει στους Γερμανούς το περιοδικό Focus σε δημοσίευμά του, εξηγώντας ταυτόχρονα τη λειτουργία των κοινωνικών ιατρείων και φαρμακείων στην Ελλάδα.


«Επιτέλους καλά νέα για τα ταξίδια: η Ελλάδα σκοπεύει να ανοίξει σύντομα τα σύνορά της για τουρίστες από μια σειρά χωρών, ανάμεσά τους και από τη Γερμανία. Έφθασε λοιπόν ο καιρός να διαλέξει κανείς τον κατάλληλο προορισμό» αναφέρει το δημοσίευμα, σύμφωνα με τo dw.com.
Το γερμανικό περιοδικό παραθέτει πέντε «λιγότερο γνωστά ελληνικά παραδεισένια νησιά», υποσχόμενο «αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές».

Στη συνέχεια σημειώνεται ότι η Ελλάδα κατόρθωσε να αντιμετωπίσει με επιτυχία τον κορονοϊό και τονίζεται ότι η Γερμανία περιλαμβάνεται στις πρώτες χώρες από τις οποίες θα επιτραπεί η άφιξη τουριστών.


«Χάρη σε ένα έγκαιρο και αυστηρό lockdown η Ελλάδα κατάφερε να αντιμετωπίσει καλά την πανδημία. Επισήμως υπάρχουν περίπου 2.800 κρούσματα στην Ελλάδα και από αυτούς οι μισοί έχουν αναρρώσει. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες ήταν κάτω από πέντε την ημέρα – ένας πραγματικά απίστευτος απολογισμός. Για τον λόγο αυτό η Ελλάδα θέλει σταδιακά να ανοίξει για τον τουρισμό. Και ενώ οι ντόπιοι μπορούν ήδη να ταξιδεύουν στα νησιά και έχουν ανοίξει τα εστιατόρια, η Ελλάδα θέλει να ανοίξει τα σύνορά της από την 1η Ιουλίου για μια σειρά χωρών που είχαν θετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η Γερμανία συμπεριλαμβάνεται σε αυτές τις χώρες».
Τα πέντε ελληνικά νησιά που προτείνει το Focus για διακοπές
Μετά την αναφορά στα μέτρα που εφαρμόζονται λόγω κορονοϊού, το περιοδικό προτείνει τα εξής νησιά:

Αμοργός: Το δημοσίευμα αναφέρεται στα γραφικά χωριά, την αυθεντική φύση και τα γυρίσματα της ταινίας «Το απέραντο Γαλάζιο».
Αστυπάλαια: Χαρακτηρίζεται ως «ένας παράδεισος για αναρριχητές, καταδύτες και μη καπνιστές».
Σίφνος: Το περιοδικό στέκεται στις αμμουδένιες παραλίες και τα ξακουστά εργαστήρια χειροτεχνίας.
Κεφαλονιά: Εδώ αναφορά γίνεται στα καλά και ακριβά κρασιά του νησιού.
Ικαρία: Το περιοδικό παρατηρεί ότι οι κάτοικοι του νησιού ανήκουν στις «πέντε μπλε ζώνες του πλανήτη» δηλαδή στις ζώνες αυτές που οι άνθρωποι ζουν περισσότερο.

(Sputniknews – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί