• Αρχική
  • Άρθρα
  • Συγκλονίζει η γυναίκα που βρέθηκε ένα βήμα από τον θάνατο: «Ούτε το πτώμα μου δεν θα έβρισκαν, δοξάζω τον Θεό» (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκλονίζει η γυναίκα που βρέθηκε ένα βήμα από τον θάνατο: «Ούτε το πτώμα μου δεν θα έβρισκαν, δοξάζω τον Θεό» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει τι έζησε!

Όλα ξεκίνησαν όταν το απόγευμα της Δευτέρας, η Μέμη Γεράκη έφτασε με το πλοίο «Φιορ Ντι Λεβάντε», στο λιμάνι της Κυλλήνης από την Κεφαλλονιά.

Ενώ η γυναίκα ήταν μέσα στο αυτοκίνητο, και η πόρτα είχε ανοίξει, μια απότομη μετατόπιση του πλοίου λόγω του καιρού, ώθησε το αυτοκίνητό της, το οποίο εκείνη την ώρα αποβιβάζονταν, στο κενό μεταξύ της προβλήτας και της ράμπας του πλοίου με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει άμεσα η ζωή της.

Η ίδια μιλώντας στο ραδιόφωνο του Inkefalonia 103,9 και την εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» έφερε πάλι στο μυαλό της τις τρομακτικές στιγμές που έζησε και τις μοιράστηκε ζωντανά. Όπως είπε,

«Δοξάζω τον Θεό και την Παναγία που μου έδωσαν δύναμη και είμαι καλά. Υμνώ τους δύο ανθρώπους του Λιμενικού της Κυλλήνης, τον Θοδωρή και τον Παναγιώτη, οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους με έσυραν έξω από το αμάξι, λίγο πριν αυτό πέσει στην θάλασσα».

«Αν έπεφτα στην θάλασσα, ούτε το πτώμα μου δεν θα έβρισκαν», λέει χαρακτηριστικά. «Το αυτοκίνητό μου είναι ακόμα κάπου στον βυθό, φανταστείτε που θα βρισκόμουν αν δεν ήταν τα παιδιά του λιμενικού να με τραβήξουν έξω από αυτό από την πόρτα του συνοδηγού.

Ούτε το πτώμα μου δεν θα έβρισκαν! Οφείλω την ζωή μου στους δύο ανθρώπους του Λιμενικού της Κυλλήνης! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους αυτούς» αναφέρει.

Σχετικά με το βίντεο, στο οποίο φαίνεται το αυτοκίνητο να βγαίνει με την όπισθεν η ίδια δηλώνει: «Με έβαλαν στο πλοίο με την μούρη. Δεν βγήκα με την όπισθεν επειδή μου άρεσε, έτσι με έβαλαν από το πλοίο και μόνο έτσι μπορούσα να βγω…». Και συνεχίζει, με… τρεμάμενη φωνή: «Όλο αυτό που έγινε πρόκειται για ανθρώπινο λάθος και όχι δικό μου. Και από την εταιρία δεν με πήραν ένα τηλέφωνο.

Ακόμα δεν μπορώ να πω τίποτα. Είναι εδώ δικηγόροι, εμπειρογνώμονες και δύτες και από εμένα και το λιμενικό, η κυρία εισαγγελέας και φυσικά θα αποδοθούν τα δίκαια και τα νόμιμα. Το θέμα είναι πως είμαι καλά».

Ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε για το περιστατικό: «Με αφορμή το συμβάν αυτό», σημείωσε, «θέλω να υπογραμμίσω όχι μόνον το ήθος, αλλά και την αυταπάρνηση με την οποία καθημερινά από την μια άκρη της Ελλάδος ως την άλλη, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, γυναίκες και άνδρες, υπερβάλλουν εαυτόν για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους.

Για τον λόγο αυτό», κατέληξε, «η Πολιτεία έχει χρέος να κάνει ό,τι μπορεί ώστε να ενισχύσει την προσπάθεια τους με κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπο».

(φώτο: Pexels)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •