• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΓΕΓΟΝΟΤΑ
  • Συγκλονιστική μαρτυρία πυροσβέστη: Μας ξέχασαν νηστικούς- Άφησα το σπίτι μου να καεί για να σώσω άλλα (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκλονιστική μαρτυρία πυροσβέστη: Μας ξέχασαν νηστικούς- Άφησα το σπίτι μου να καεί για να σώσω άλλα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια ολόκληρη κοινωνία έχει οργιστεί με την κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό, μετά τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική.

 

Το κύριο ερώτημα είναι, με ποια λογική, έκλεισε η λεωφόρος Μαραθώνος, στέλνοντας δεκάδες ανθρώπους στον θάνατο, αλλά και για τις «κινήσεις» της κυβέρνησης τις επόμενες μέρες.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ» από εθελοντή πυροσβέστη που άφησε- όπως είπε – το σπίτι του να καεί για να σώσει τον πυροσβεστικό σταθμό.

Τώρα μένω εκεί, είπε και κοιμάμαι σε ένα ράντζο. 23 άνθρωποι έμειναν νηστικοί γιατί ξέχασαν να μας φέρουν φαγητό.

«Στον πυροσβεστικό σταθμό μένω πια, που δεν έχει ούτε ρεύμα, σε ένα ράντζο… Οι συνθήκες είναι δύσκολες. Υπάρχουν εδώ παιδιά της Ακαδημίας και είναι 17 ετών και 16 ετών και τα οποία μένουν και αυτά εδώ. Προχθές έπιασαν και κλέφτη στην περιοχή του Βουτζά με αποτέλεσμα να σώσουν και κάποιους να σώσουν και κάποιους άλλους κατοίκους από τις κλοπές. Καμαρώνω για το έργο αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι στο πλευρό μου κάνουν ό,τι καλύτερο για το κοινωνικό σύνολο» είπε μεταξύ άλλων ο εθελοντής πυροσβέστης.

Και συνέχισε:

«Για τα πυροσβεστικά πληρώνουμε εμείς τέλη κυκλοφορίας. Για την κοινωνική προσφορά πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας. Και ένα πυροσβεστικό έχει τέλη από 300 έως 700 ευρώ»…

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu