• Αρχική
  • Άρθρα
  • Στους δρόμους για την Μακεδονία οι μαθητές παρά τις απειλές καθηγητών – Θέλησαν να μπουν στο ΥΜΑΘ – Εθνικός ύμνος και αποδοκιμασίες έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στους δρόμους για την Μακεδονία οι μαθητές παρά τις απειλές καθηγητών – Θέλησαν να μπουν στο ΥΜΑΘ – Εθνικός ύμνος και αποδοκιμασίες έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Πορείες και συγκεντρώσεις σε αρκετές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας πραγματοποιούν από το πρωί εκατοντάδες μαθητές διαμαρτυρόμενοι για την Συμφωνία των Πρεσπών.

 

Στην Θεσσαλονίκη μαθητές συγκεντρώθηκαν στο Λευκό Πύργο καθώς οι δύο προγραμματισμένες για τις 11 το πρωί συγκεντρώσεις, ενώθηκαν σε μια με αποτέλεσμα να έχει κλείσει η λεωφόρος Νίκης.

Τουλάχιστον 100 σχολεία είναι υπό κατάληψη στην Θεσσαλονίκη.

Κινητοποιήσεις υπήρξαν από το πρωί της Πέμπτης και σε γυμνάσια και λύκεια στον Έβρο. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Στέργιος Αποστολακούδης «υπό κατάληψη τελούν σχολεία στις Φέρες, στο Σουφλί, το Διδυμότειχο, το 1ο λύκειο Ορεστιάδας και στη Νέα Βύσσα. Στην Αλεξανδρούπολη σημειώνεται αποχή μαθητών και όχι καταλήψεις». Νωρίτερα περίπου 300 μαθητές συγκεντρωθήκαν μπροστά στο δημαρχείο και πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης η οποία κατέληξε στον φάρο, στην παραλιακή.

Μαθητές θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αλεξάνδρεια, Νάουσα, Έδεσσα, Γιαννιτσά, Κρύα Βρύση, Κατερίνη και Σέρρες.

Στο πλευρό τους σχολεία από την Πελοπόννησο και όχι μόνο.

Υπάρχουν δε πληροφορίες πως καθηγητές απειλούν τους μαθητές με χαμηλή βαθμολογία, σε περίπτωση που συμμετέχουν στους αγώνες για την Μακεδονία.

Οι μαθητές στην Θεσσαλονίκη τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο μπροστά από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τα συνθήματα κατά της κυβέρνησης που τους αποκαλεί «ακροδεξιούς» δίνουν και παίρνουν.

Στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης κατέληξε η πορεία των μαθητών.

Οι μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης προσπάθησαν να εισέλθουν στο υπουργείο. Ανέβηκαν  στα κάγκελα και προσπάθησαν να  τα ρίξουν.