Στον «πάγο» η χώρα λόγω της «Μήδειας» – Στα «λευκά» η Θεσσαλονίκη, πότε θα κατηφορίσουν τα χιόνια – ΒΙΝΤΕΟ

Η μία μετά την άλλη οι πόλεις στον βορρά παραδόθηκαν στον «λευκό επισκέπτη».

Ήδη από χθες το πρωί ξεκίνησε να χιονίζει και σε περιοχές όπως η Φλώρινα, η Καρδίτσα, Κοζάνη, η Καστοριά, η Πτολεμαϊδα, η Βέροια, η Καβάλα, η Κατερίνη, αλλά και στην Χαλκιδική.

Ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες σημειώνονται σε ολόκληρη την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, με τον υδράργυρο σήμερα να μην αναμένεται να ξεπεράσει τους 0 βαθμούς, παρά μόνο σε ορισμένες παραθαλάσσιες περιοχές της Χαλκιδικής.

Στα «λευκά» ντύθηκε και η Θεσσαλονίκη, με το ύψος του χιονιού στον αστικό ιστό να φτάνει μέχρι τα 5 εκατοστά.

Έντονη χιονόπτωση πλήττει τη Λάρισα

Συνεχίζεται η χιονόπτωση στη πόλη της Λάρισας, με αποτέλεσμα να έχει “ντυθεί στα λευκά” ολόκληρη η περιοχή.

Οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές και η χιονόστρωση έντονη από την επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδειας», ενώ μηχανήματα του δήμου Λαρισαίων αλλά και της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούν ώστε να διατηρηθεί το οδικό δίκτυο ανοιχτό σε όλο το νομό.

Παράλληλα λόγω της κακοκαιρίας έχει υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών οχημάτων, ωφελίμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων στα παρακάτω σημεία:

  • στην εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης

-στην νέα εθνική οδό Λάρισας – Ελασσόνας – Κοζάνης

-στην επαρχιακή οδό Λάρισας – Καρδίτσας, σε όλο το μήκος της.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα παρακάτω σημεία:

-από το 34ο χλμ. έως το 70ο χλμ. της νέας εθνικής οδού Λάρισας – Κοζάνης,

-από το 40ο χλμ. έως το 63ο χλμ. της εθνικής οδού Κατερίνης – Ελασσόνας

-σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο Ελασσόνας

-σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο Φαρσάλων

-στην επαρχιακή οδό Πυργετού – Κρανιάς Τεμπών

-στην επαρχιακή οδό Ανατολής – Μεγαλοβρύσου Αγιάς

-στην επαρχιακή οδό Σκλήθρου – Καλαμακίου Αγιάς, από την τοπική κοινότητα Ελάφου έως την τοπική κοινότητα Σκλήθρου

-στην επαρχιακή οδό Στομίου – Καρίτσας Αγιάς

στην επαρχιακή οδό Κόκκινου Νερού – Αγιοκάμπου (παραλιακή οδός), από την τοπική κοινότητα Βελίκας (θέση Βραχάκι) έως την τοπική κοινότητα Κόκκινου Νερού,

-στην επαρχιακή οδό Δήμητρας – Ανατολής, από την τοπική κοινότητα Δήμητρας έως την τοπική κοινότητα Ανατολής,

-στην επαρχιακή οδό Στομίυ – Ομολίου και

-στη Σπηλιά του Δήμου Τεμπών.

Χιόνια και στην Αττική

Αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα η πρώτη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια» που ξεκίνησε το Σάββατο, φέρνοντας χιόνια, μεταξύ άλλων, στην Αττική και στα βόρεια προάστια της Αθήνας από το απόγευμα της Κυριακής και μετά.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, αναμένονται αρχικά χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές από το ύψος της Στερεάς Ελλάδας και βορειότερα, καθώς και στα υπόλοιπα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Μετά το απόγευμα της Κυριακής τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν στα βόρεια και θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια, με τις χιονοπτώσεις σταδιακά να εκδηλώνονται σε χαμηλότερα υψόμετρα, συμπεριλαμβανομένων των βορείων προαστίων της Αθήνας.

Επίσης αναμένονται από το πρωί έως το απόγευμα της Κυριακής βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά της Δυτικής και Ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και στα παραθαλάσσια της Ηπείρου, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου και πιθανώς αργότερα στις Κυκλάδες.

Εκτός από τα προαναφερόμενα φαινόμενα, κατά τη διάρκεια της Κυριακής η κακοκαιρία «Μήδεια» θα προκαλέσει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στα κεντρικά και βόρεια, παγετό κατά τόπους ισχυρό στα βόρεια και ολικό παγετό στη Δυτική Μακεδονία, καθώς επίσης θυελλώδεις βόρειους ανέμους αρχικά στο Βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία στο Κεντρικό Αιγαίο.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί