Στις Πρέσπες για εορτασμούς για την επέτειο λήξης του εμφυλίου θα παραστούν στελέχη κομμάτων

Στα 70 χρόνια από τη λήξη του εμφυλίου πολέμου είναι αφιερωμένες οι φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις «Πρέσπες 2018».

 

Στις αποψινές εκδηλώσεις την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ΝίκοςΠαππάς, ενώ παρίστανται η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά και ο γεν. γραμματέως του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η αυλαία των εκδηλώσεων άνοιξε χτες, με την ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη, τον Μανώλη Λιδάκη και τη Σοφία Παπάζογλου στην ερμηνεία των λαϊκών τραγουδιών του Έλληνα συνθέτη, στην τοπική κοινότητα Μελίτης Φλώρινας.
Σήμερα οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με τη μεγάλη μουσική βραδιά με τον Γιώργο Νταλάρα στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, όπου θα ερμηνεύσει την Ρωμιοσύνη του Γ. Ρίτσου προς τιμήν -και στη μνήμη- όλων των νεκρών του εμφύλιου πολέμου.

και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο καλλιτεχνικός διευθυντής και οργανωτής του θεσμού, Γιώργος Λιάνης, οι Πρέσπες είναι αυτή τη στιγμή «ο τέλειος τρόπος, είναι ο κατάλληλος τόπος, όπου ο πολυπόθητη εθνική συμφιλίωση μπορεί να είναι μια πράξη, με παρόντες από όλες τις πλευρές και με την επίδραση της μουσικής και της τέχνης».

Προσερχόμενη στις εκδηλώσεις “ΠΡΕΣΠΕΣ 2018” που φέτος είναι αφιερωμένες στα 70 χρόνια από την λήξη του εμφυλίου πολέμου, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εθνική συμφιλίωση είναι μια μεγάλη κατάκτηση. Είμαστε περήφανοι που η παράταξη μας έκλεισε τις πληγές της εμφύλιας διαμάχης. Αυτή την περίοδο, δυστυχώς, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ γυρίζουν πίσω το ρολόι της ιστορίας σε μια διχαστική, πολωτική αντιπαράθεση. Ο Ελληνικός λαός που πλήρωσε ακριβά το κόστος του διχασμού δεν θα το επιτρέψει. Το Κίνημα Αλλαγής μένει σταθερά στην γραμμή της Εθνικής Συνεννόησης και της ενότητας του Ελληνικού λαού. Η ευθύνη για τη διαμόρφωση του μέλλοντος είναι κοινή, παρά τις αντιπαραθέσεις και τις αντιθέσεις. Χρειαζόμαστε εθνική αφύπνιση, εθνική γραμμή. Χρειαζόμαστε εθνική αυτοπεποίθηση και αξιοπρέπεια.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...