Στάση εργασίας στο μετρό έως τις 10:00 – Ακινητοποιημένοι οι συρμοί των γραμμών 2 και 3

Χωρίς μετρό (γραμμές 2 και 3) η πρωτεύουσα από την αρχή της βάρδιας έως και τις 10:00 λόγω στάσης εργασίας του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών.


Το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών, μετά την προσφυγή της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, την έκρινε παράνομη και καταχρηστική, ωστόσο οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν στην κινητοποίηση.

Στη Δικαιοσύνη κατά της στάσης εργασίας είχε προσφύγει η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, κάνοντας λόγο για «συνδικαλιστικές πρακτικές, βγαλμένες από το παρελθόν, μεθοδεύουν και προφασίζονται λόγους, για να στηρίξουν μια απεργιακή κινητοποίηση που όχι μόνο δεν έχει κανένα έρεισμα στο Νόμο, αλλά για άλλη μια φορά θέτει σε αδικαιολόγητη δοκιμασία την καθημερινότητα και τις ψυχικές αντοχές των κατοίκων και των εργαζομένων της πόλης».

Η ΣΕΛΜΑ, ωστόσο ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιηθεί κανονικά, αφού έχει λάβει και την στήριξη του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

«Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στο μετρό αγωνίζονται για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας. Επιπλέον, όπως καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους, δεν εφαρμόζονται οι διαδικασίες που προασπίζουν την υγεία των εργαζομένων και τα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΣΤΑ. ΣΥ. έναντι στον COVID. Ζητούν άμεση αγορά ανταλλακτικών για να μειωθούν τα προβλήματα στα δρομολόγια» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΚΑ, που εκφράζει, παράλληλα, στήριξη στα αιτήματα των εργαζομένων να προασπίζουν με «κάθε νόμιμο τρόπο τα δίκαια αιτήματά τους».

(Sputniknews – φωτο: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί