Σοβαρό επεισόδιο με αστυνομικούς στην Κρήτη για μη χρήση μάσκας – Λιποθύμησε πολίτης, vid

Η θέση της Αστυνομίας

Σοβαρό επεισόδιο, μεταξύ αστυνομικών και πολίτη, έλαβε χώρα στην Μαρίνα του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη.

Αιτία, η παρατήρηση στον πολίτη για μη χρήση μάσκας!!!

Ο πολίτης αντέδρασε έντονα στην παρατήρηση, με τους αστυνομικούς να αγριεύουν.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, υπήρξαν φραστικές αντεγκλήσεις και αστυνομική βία.

Σύμφωνα με το cretalive, αστυνομικοί στο πλαίσιο των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον Κορωναίο εντόπισαν τον πολίτη να κυκλοφορεί χωρίς να φορά μάσκα. Ο άνδρας αντέδρασε έντονα στις παρατηρήσεις των αστυνομικών και μπήκε στο κατάστημά του σε έξαλλη κατάσταση. Υπήρξε και συνέχεια ωστόσο, καθώς οι αστυνομικοί ζήτησαν τα στοιχεία του και οι τόνοι ανέβηκαν σε σημείο να υποστεί ο συγκεκριμένος άνδρας λιποθυμικό επεισόδιο και να χρειαστεί η μεταφορά του στο Νοσοκομείο, προκειμένου να του παρασχεθεί βοήθεια.

Ο πολίτης τελικά συνελήφθη.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ:

Σχετικά με το σημερινό περιστατικό που έλαβε χώρα σήμερα 04-02-2021 πρωινές ώρες, στην πόλη του Αγίου Νικολάου πλησίον της μαρίνας, θέλουμε να δηλώσουμε την συμπαράστασή μας στους συναδέλφους μας για την όπως πάντα επαγγελματική συμπεριφορά τους.

Η πόλη του Αγίου Νικολάου, βρίσκεται στα «κόκκινα» τις τελευταίες ημέρες, όσον αφορά το επιδημιολογικό φορτίο και όλοι έχουμε κοινωνική και ηθική υποχρέωση να τηρούμε τα μέτρα πρόληψης διασποράς του ιού. Εφόσον λοιπόν κάποιος δεν ενεργεί ως κοινωνικά ή ηθικά υπεύθυνος ώστε να τα τηρήσει, οφείλει να το πράξει δε, αφού η παραβίαση των μέτρων διώκονται ΚΑΙ ποινικά. Ακόμη, η άρνηση ελέγχου σε αστυνομικούς που νόμιμα επιχειρούν να ελέγξουν κάποιον συνιστά απείθεια.

Όλοι μας οφείλουμε να σεβαστούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις υποδείξεις των αρμοδίων. Δεν είναι ώρα διαξιφισμών και εντάσεων, ειδικά τώρα που βλέπουμε ανθρώπους μας στο Λασίθι, να «φεύγουν» λόγω κορωνοϊού. Δυστυχώς ως αστυνομία έχουμε αναλάβει ΑΚΟΜΗ έναν άχαρο ρόλο που δεν είναι αρμοδιότητά μας, όπως πάρα πολλά άλλωστε και ζητάμε την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ των πολιτών. Άλλωστε, όπως πολλάκις έχουνε αποδείξει οι αστυνομικοί του Λασιθίου, η συνεργασία με τους πολίτες και ο επαγγελματισμός τους είναι δεδομένος.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί