• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΣΟΚ στην Θεσσαλονίκη: Πανικός στα σχολεία – 11χρονοι μαθητές….

ΣΟΚ στην Θεσσαλονίκη: Πανικός στα σχολεία – 11χρονοι μαθητές….

Τα νέα που μας έρχονται από την Θεσσαλονίκη, δεν είναι ενθαρρυντικά.

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Τύπος Θεσσαλονίκης» προκαλεί μεγάλο προβληματισμό.11χρονοι μαθητές μπαίνουν στον κόσμο των ναρκωτικών από αυτή την νεαρή ηλικία. Σε πολλά σχολεία γίνεται χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών. Το θέμα είναι πολύ σημαντικό και έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Ακολουθεί ένα μικρό απόσπασμα (από τον Τύπο Θεσσαλονίκης):

Αυξητική τάση στην κατανάλωση συνθετικών κανναβινοειδών παρατηρείται στη Θεσσαλονίκη από πολύ νεαρά παιδιά…έως και εντεκάχρονα, με αποτέλεσμα να αυξάνονται και οι εξαρτήσεις και οι “συγγενείς” ψυχικές διαταραχές από πολύ μικρή ηλικία. Μάλιστα ειδικά στην Θεσσαλονίκη υπάρχει μια αρνητική πρωτιά, ότι δεν λειτουργεί πρόγραμμα για εφήβους που έχουν εξαρτήσεις, παρά μόνο υποστελεχωμένες μονάδες που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τον αριθμό των αιτημάτων υποστήριξης και θεραπείας. Η αντιμετώπιση των εξαρτήσεων πρέπει οργανωμένα να ξαναμπούν στο κάδρο της Θεσσαλονίκης.

Στο άρθρο της κ.Βασβάνη μεταξύ άλλων, διαβάζουμε ότι οι εξαρτήσεις θα βρεθούν στο επίκεντρο του 17ου Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θεραπευτικών Κοινοτήτων, που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη.

Photo:pexels