Σε «αχαρτογράφητα νερά» κινούνται φορείς του τουρισμού: «Δεν έχουμε ενημέρωση για τα πρωτόκολλα ασφαλείας»

Αγωνιούν οι ιδιοκτήτες κάμπινγκ για τη φετινή σεζόν, καθώς παρότι έχει ανακοινωθεί ότι τα κάμπινγκ 12μηνης λειτουργίας θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου και τα εποχικά την 1η Ιουλίου,

ωστόσο, ακόμα δεν γνωρίζουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας που θα πρέπει να εφαρμοστούν.

Με αγωνία αναμένουν οι ιδιοκτήτες κάμπινγκ τις ανακοινώσεις των αρμόδιων Υπουργείων για τα πρωτόκολλα που θα πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να ανοίξουν και να υποδεχτούν τουρίστες.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, τα κάμπινγκ 12μηνης λειτουργίας μπορούν να ανοίξουν την 1η Ιουνίου ενώ τα εποχικά μπορούν να ανοίξουν ένα μήνα μετά, δηλαδή την 1η Ιουλίου.


Όπως είπε στο Sputnik η γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Κάμπινγκ, κ. Χρονάκη, η Ένωση μετρά περίπου 300 μέλη-ιδιοκτήτες κάμπινγκ.

Η αγωνία των ιδιοκτητών κάμπινγκ για το τι μέλλει γενέσθαι στον κλάδο τους είναι μεγάλη και σύμφωνα με τα όσα είπε στο Sputnik ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Κάμπινγκ, Αντώνης Δεληδημητρίου, οι αρμόδιοι έχουν καθυστερήση στην ανακοίνωση μέτρων και λειτουργίας του τουρισμού συνολικά.

«Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει μια δυσκολία αλλά νομίζω ότι κάποια κατεύθυνση θα μπορούσαν να είχαν δώσει» τόνισε.

«Είμαστε σε αναμονή των πρωτοκόλλων που θα ανακοινώσουν γιατί είναι βασικό αυτό το θέμα για να ανοίξουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δεληδημητρίου, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κάμπινγκ δεν έχουν προχωρήσει σε όλες τις ετοιμασίες τις οποίες θα πρέπει να κάνουν για να μπορέσουν να ανοίξουν.


«Κάποιοι πήραμε λίγο προσωπικό για να κόψουμε χόρτα και να κάνουμε κάποιες εργασίες αλλά για να ανοίξει ένα κάμπινγκ θέλει δουλειά. Εμείς ξεκινούσαμε από τον Μάρτιο αυτές τις εργασίες που φέτος δεν τις κάναμε. Τον Μάρτιο έκλεισαν και τα 12μηνης λειτουργίας. Είμαστε σε αναμονή για τα πρωτόκολλα για να δούμε αν θα ανοίξουμε, πόσο προσωπικό θα πάρουμε κλπ» επισήμανε ο κ. Δεληδημητρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ανέμεναν τα πρωτόκολλα λειτουργίας στις 7-8 Μαΐου, όμως τώρα τα περιμένουν τις επόμενες ημέρες.

«Μέχρι τις 18 Μαΐου πρέπει να ανακοινώσουν το σχέδιο για τον τουρισμό γιατί έχουν αργήσει πολύ. Εμείς θέλουμε να ανοίξουμε και περιμένουμε να δούμε πόσοι με βάσει τα πρωτόκολλα θα ανοίξουν, τι θα γίνει με συνοριακούς σταθμούς γιατί πολλοί μπορεί να έρθουν οδικώς, τι θα γίνει με τα λιμάνια. Πρέπει να δούμε τι αποφάσεις θα παρθούν από την κυβέρνηση για να δούμε κι εμείς τι θα κάνουμε» κατέληξε ο κ. Δεληδημητρίου.

(Από sputniknews – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί