• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό αύριο, στάση εργασίας την Πέμπτη

Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό αύριο, στάση εργασίας την Πέμπτη

Πώς θα κινηθούν τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς.

Πώς θα κινηθούν τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν αύριο οι συρμοί του ηλεκτρικού, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ με αιχμή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ ανακοίνωσαν και τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12 έως τις 3, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο και οι εργαζόμενοι στο μετρό ενώ για την Πέμπτη έχουν κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας. Εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ έχουν ανακοινώσει στάσεις εργασίας.

«Η υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας αποτελεί πρωταρχική επιδίωξη του συνδικαλιστικού κινήματος καθώς για μια ακόμα φορά εκδηλώνονται πολύπλευρες επιθέσεις για την κατάργησή τους» τονίζουν οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ σε ανακοίνωσή τους.

«Ειδικά, στον χώρο της ΣΤΑ.ΣΥ διαπιστώνουμε ότι από τον περασμένο Ιούνιο μέχρι τώρα οι ηγεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης, δεν δίνουν την έγκριση, ώστε ν’ αρχίσει η πλήρης και κανονική εφαρμογή της ΣΣΕ. Να σημειωθεί ότι η ΣΣΕ στη ΣΤΑ.ΣΥ, που ισχύει μέχρι 31.12.2019 έχει υπογραφεί από τα Σωματεία και τη Διοίκηση της Εταιρείας, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, και αναρτήθηκε στην «Εργάνη»- ΣΕΠΕ. Ωστόσο, η τακτική του Υπουργείου Οικονομικών έχει αποτέλεσμα να μην εφαρμόζεται κανονικά η ΣΣΕ ανατρέποντας τον οικογενειακό προγραμματισμό των συναδέλφων».

(φώτο: Eurokinissi-πηγή: newsbeast.gr)