• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Σαββιδάκης: «Μας λένε να μην προσευχόμαστε στα σχολεία για να μην προσβληθούν ‘παιδιά μεταναστών’» – Τον είπαν ρατσιστή (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαββιδάκης: «Μας λένε να μην προσευχόμαστε στα σχολεία για να μην προσβληθούν ‘παιδιά μεταναστών’» – Τον είπαν ρατσιστή (ΒΙΝΤΕΟ)

Να ξεκαθαρίσει τη θέση του επιχείρησε ο Γιάννης Σαββιδάκης μετά τον σάλο που προκάλεσαν κάποιες, λογικές κατά την γνώμη μας, δηλώσεις του περί δικαιωμάτων Ελλήνων και «μεταναστών».

«Είπα ότι εγώ και η οικογένειά μου τη δεκαετία του ’90 βαφτίσαμε έναν μπαμπά κι ένα αγοράκι από την Αλβανία. Αυτή η κίνησή μας, όχι μόνο δεν μας καθιστά ρατσιστές, μας καθιστά σχεδόν φιλάνθρωπους γιατί οι άνθρωποι δεν είχαν στον ήλιο μοίρα… Αυτό, ένας άνθρωπος, ο οποίος για κάποιους λίγους ανεγκέφαλους θεωρείται ρατσιστής, δεν το κάνει», είπε ο Γιάννης Σαββιδάκης και στη συνέχεια έπαιξε το απόσπασμα από την αμοντάριστη συνέντευξη, στην οποία είχε τονίσει πως είναι λογικό οι Έλληνες αλλά και νόμιμοι μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα από το 1990 να έχουνπερισσότερα κρατικά προνόμια σε χέση με τους παράνομους μετανάστες που κατακλύζουν συστηματικά την Ελλάδα.

«Υπάρχουν μετανάστες που βρίσκονται εδώ από τις αρχές του ’90. Αυτοί οι μετανάστες που είναι εδώ 30 χρόνια πρέπει και αυτοί να έχουν περισσότερα δικαιώματα από αυτούς που ήρθαν πέρυσι. Είναι πολύ κατανοητό αυτό που λέω, Εγώ δεν είπα ότι τα παίρνουν αυτοί οι άνθρωποι που έρχονται τα προνόμια, υπάρχει έλλειψη στις υποδομές, στα συστήματα, η οποία δεν υπήρχε στη Γερμανία όταν φεύγαμε εμείς», πρόσθεσε.

«Εδώ μας λένε να μην προσευχόμαστε για να μην προσβληθεί ένα παιδάκι που δεν είναι χριστιανόπουλο»¸υπογράμμισε.

«Δεν τοποθετηθήκατε αναφορικά με την πολιτεία, τοποθετηθήκατε αναφορικά με τα ίσα δικαιώματα των ανθρώπων, των γηγενών και μη. Δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα οι άνθρωποι. Το δικαίωμα στη μάθηση και τη μόρφωση το έχουν όλα τα παιδιά του κόσμου. Προηγουμένως είπατε ότι κάποιοι άνθρωποι ανεγκέφαλοι θεώρησαν ότι αυτό που είπατε είναι ρατσιστικό. Εγώ θεώρησα ότι αυτό που είπατε είναι ρατσιστικό», ανέφερε με τη σειρά της μία από τις παρουσιάστριες της εκπομπής.

Τότε, επικράτησε ένταση και ο Γιάννης Σαββιδάκης είπε: «Κάποιος που δεν καταλαβαίνει, καταλαβαίνω ότι δεν καταλαβαίνει. Κάποιος που κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, για μένα που έχω δώσει τόσα χρόνια δείγματα γραφής, δεν νομίζω να με έχει δει κανείς να χαιρετάω ναζιστικά. Ρατσισμός είναι η πίστη κάποιων ανθρώπων ότι είναι ανώτεροι από τους άλλους. Έχω φίλους από όλες τις προτιμήσεις, από όλα τα χρώματα και από όλες τις εθνικότητες. Όποιος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει αυτό που λέω εγώ, είναι ύποπτος, υποκριτής και επικίνδυνος για την χώρα μου».

ΦΩΤΟ: eurokinissi

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...