• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ρέθυμνο: Έργα υποδομών για αυτόνομη πρόσβαση των ΑμεΑ σε παραλίες του δήμου

Ρέθυμνο: Έργα υποδομών για αυτόνομη πρόσβαση των ΑμεΑ σε παραλίες του δήμου

Στους δήμους που ενισχύει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για έργα υποδομών που θα εξασφαλίζουν αυτόνομη πρόσβαση σε θάλασσες και παραλίες για τα ΑμεΑ και άλλες κατηγορίες ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα, εντάχθηκε ο δήμος Ρεθύμνης.

 

Συγκεκριμένα, το υπουργείο ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους 144.363,28 ευρώ για προμήθεια εξοπλισμού πρόσβασης ΑΜΕΑ σε παραλίες του δήμου Ρεθύμνης.

Η απόφαση υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση και την ειδική γραμματέα Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ, Ευγενία Φωτονιάτα και εντάσσεται στη δράση «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑΝΕΚ).

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, έγινε η έναρξη υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικού Εξηλεκτρισμού που αφορά σε «Μέτρα για τον Αγροτικό Εξηλεκτρισμό για το έτος 2018».

Η συγκεκριμένη διεύθυνση ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους πως το πρόγραμμα επιδοτεί την κατασκευή ηλεκτρικών δικτύων για τον εξηλεκτρισμό εγκαταστάσεων αγροκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων του πρωτογενή τομέα και υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση παραγωγικών φορέων, ΔΕΔΔΗΕ και Περιφέρεια Κρήτης/Π.Ε. Ρεθύμνης.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι επαγγελματίες αγρότες με νόμιμα υφιστάμενες εγκαταστάσεις ειδικότερα: Κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις σε νόμιμη λειτουργία, θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις εγκεκριμένου τύπου και εκτός ορίων οποιασδήποτε κατηγορίας οικισμού, αρδευτικές εγκαταστάσεις (γεωτρήσεις, πηγάδια, αντλιοστάσια) με άδεια χρήσης νερού σε ισχύ.

Αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μπορούν να υποβάλλονται για το χρονικό διάστημα από 23-7-2018 έως και 17-8-2018, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της ΔΑΟΚ στα τηλέφωνα 2831343802 και 2831051412.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.