• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πυροσβεστική: «Πρόβα» λειτουργίας αποστολής μηνυμάτων 112 την Τετάρτη

Πυροσβεστική: «Πρόβα» λειτουργίας αποστολής μηνυμάτων 112 την Τετάρτη

Η «ενδιάμεση λύση» με SMS έχει εξαγγελθεί την 12η Ιουλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ως μια προσωρινή κάλυψη λειτουργιών του 112 που δεν είναι ακόμα διαθέσιμες

Αύριο Τετάρτη 31 Ιουλίου και ώρα 12:00 ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα είναι παρών στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής όπου θα πραγματοποιηθεί η άσκηση λειτουργίας του συστήματος αποστολής SMS σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Πρόκειται για αποστολή SMS προς τα κινητά τηλέφωνα των πολιτών που θα βρίσκονται κατά την ώρα της άσκησης στη Σύρο. Σημειώνεται ότι στην άσκηση δεν θα περιληφθούν όσα κινητά τηλέφωνα λαμβάνουν σήμα μέσω υπηρεσιών roaming.

Υπενθυμίζεται ότι η «ενδιάμεση λύση» με SMS έχει εξαγγελθεί την 12η Ιουλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ως μια προσωρινή κάλυψη λειτουργιών του 112 που δεν είναι ακόμα διαθέσιμες, μέσω της αποστολής συμβατικών SMS σε όσα κινητά τηλέφωνα βρίσκονται εντός των περιοχών ενδιαφέροντος.

Η «ενδιάμεση λύση» με SMS θα παραδοθεί πλήρως λειτουργική τεχνικά εντός του χρονοδιαγράμματος του ενός μήνα που τέθηκε από τον Πρωθυπουργό.

Παράλληλα, στο πλαίσιο υλοποίησης του 112 (το οποίο θα έχει παραδοθεί σε πλήρη λειτουργία μέχρι το τέλος του 2019), θα διεξαχθεί δοκιμή αποστολής ειδοποιήσεων CBS σε όσα κινητά θα βρίσκονται εκείνη την ώρα στην ίδια περιοχή.

Σχετικά με το θέμα ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε:Αύριο Τετάρτη 31/7, ξεκινάμε με την πρώτη δοκιμαστική αποστολή μηνυμάτων – SMS του 112. Στις 12 το μεσημέρι οι κάτοικοι και επισκέπτες της Σύρου θα λάβουν ένα προειδοποιητικό SMS στο πλαίσιο της τελικής δοκιμής του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας! Και από τις 10 Αυγούστου, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ακριβώς ένα μήνα μετά την οδηγία του Πρωθυπουργού, είναι έτοιμη να υποστηρίξει σε 24ωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα, πιλοτικά την ενδιάμεση εφαρμογή του συστήματος 112 μέχρι την πλήρη ολοκλήρωση του έργου στο τέλος του έτους! Γιατί η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών δεν ειναι βάρδια! Γιατί τα αυτονόητα παύουν να είναι διεκδικούμενα στην πατρίδα μας.

(φώτο: Eurokinissi-πηγή: protothema.gr)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •