Ψινάκης: Ψάχνω αν 40 άνθρωποι είναι νεκροί ή όχι

Την πεποίθησή του ότι η γρήγορη επέκταση της πυρκαγιάς στο Μάτι δεν επέτρεψε την έγκαιρη εκκένωση της περιοχής από τους κατοίκους εξέφρασε ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης.

 

Για μια τεράστια καταστροφή έκανε λόγο ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλιας Ψινάκης, στην ευθύνη του οποίου βρίσκονται, τόσο το Μάτι όσο και ο Νέος Βουτζάς που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές. Ο κ. Ψινάκης τόνισε ότι «προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε όλες τις ζημιές παράλληλα και να μπει ο κόσμος στα σπίτια του».

«Το Μάτι είναι μια δασική περιοχή, είναι χτισμένο μέσα στα Πεύκα. Ο Νέος Βουτζάς δεν είναι ακριβώς έτσι, αλλά πάλι κάηκε. Όταν είναι πεύκα με 8 μποφόρ και τα κουκουνάρια εκτοξεύονται πάρα πολλά μέτρα μακριά, καταλαβαίνετε ότι είναι μια κόλαση που γίνεται σε δευτερόλεπτα», τόνισε ο δήμαρχος Μαραθώνα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Αναφερόμενος στους νεκρούς ο κ. Ψινάκης δήλωσε ότι έχει ενημερωθεί για την ύπαρξη πέντε ακόμη νεκρών, χωρίς όμως να διασαφηνίζεται αν αυτοί υπάρχουν στην καταμέτρηση που ανακοίνωσε νωρίτερα η Πυροσβεστική.

Απαντώντας σχετικά με τις ευθύνες που τυχόν υπάρχουν τόνισε ότι «το δικό του σπίτι σε σε ένα δευτερόλεπτο κάηκε. Είναι από τα πρώτα που καήκανε». «Το ξέρω από πρώτο χέρι», συμπήρωσε ο δήμαρχος Μαραθώνα.

Αναφορικά με την εντολή εκκένωσης σημείωσε ότι «την εντολή εκκένωσης τη δίνει και το αναλαμβάνει όλο αυτό σε τέτοιες περιπτώσεις η Πυροσβεστική. Μόνο. Δεν μπορεί να λέει ο καθένας το δικό του. Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να διαχειριστούμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση».

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu