Πρώιμος καύσωνας Μαΐου – Θα δούμε τις επόμενες μέρες να καταρρίπτονται ρεκόρ 70 ετών; (ΒΙΝΤΕΟ)

Το προσεχές Σαββατοκύριακο ενδεχομένως να αποδειχθεί ιστορικό, με τη θερμοκρασία στα κεντρικά και νότια να καταρρίπτει κάθε προηγούμενο.

Στα ύψη αναμένεται να σκαρφαλώσει τις επόμενες ώρες και ημέρες ο υδράργυρος, με τους μετεωρολόγους να μην αποκλείουν την εμφάνιση θερμοκρασιών – ρεκόρ για την εποχή.

Σε πολλές περιοχές της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει ακόμη και 40 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι ο υδράργυρος θα πετύχει τιμές, οι οποίες δεν έχουν καταγραφεί εδώ και αρκετές δεκαετίες.

(Meteo.gr)

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υψηλότερη θερμοκρασία εν μέσω Μαΐου είχε καταγραφεί στις 13 Μαΐου του 2017, όταν στο Άργος το θερμόμετρο έδειξε 40,2 βαθμούς Κελσίου.

Στη Λάρισα, παράλληλα, στις 30 Μαΐου του 1969, ο υδράργυρος έφθασε έως και τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα Χανιά, στις 25 Μαΐου του 1994, σκαρφάλωσε στους 39 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά την Αθήνα, η υψηλότερη θερμοκρασία είχε σημειωθεί στις 29 Μαΐου του 2008, όταν το θερμόμετρο έδειξε 36,8 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ
Παρασκευή: Γενικά αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα κεντρικά και τα βόρεια. Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί τέσσερα με πέντε μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις δύο με τέσσερα, ενώ στο Ιόνιο τοπικά πέντε μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια της ηπειρωτικής Ελλάδας και στα νησιά θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Σαββατοκύριακο: Γενικά αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα κεντρικά και τα βόρεια. Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στο Αιγαίο το Σάββατο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τρία με πέντε μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 με 37 και κατά τόπους στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

(sputniknews – φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί