Προειδοποιούν οι Αστυνομικοί για το γκέτο της Δ.Αττικής: «Από τύχη δεν θρηνήσαμε νεκρούς!»

Εν αντιθέσει με τα όσα διαμηνύουν στην κυβέρνηση, η εγκληματικότητα έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη στον πολυπληθέστερο νομό της χώρας.

Σε μία κραυγή αγωνίας, οι Ειδικοί Φρουροί της ΕΛ.ΑΣ. καταγγέλλουν την κυβερνητική αναλγησία σχετικά με την ίδια την ασφάλεια τόσο των πολιτών όσο και των συναδέλφων τους, κάνοντας αναφορές στα όλο και πιο συχνά κρούσματα ένοπλης βίας στην Δυτική Αττική.

Η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής» ήταν το σοβαρό περιστατικό με την ενέδρα ενοπλων Ρομά κατά αστυνομικών της ΟΠΚΕ στα Άνω Λιόσα, ένα κρούσμα το οποίο κρίνεται ως «αρκετά ανησυχητικό».

Στην σκληρή τους ανακοίνωση με τους πολλαπλούς αποδέκτες, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών σημειώνει:

«Δυστυχώς, η εθελοτυφλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η παράπλευρη συνακολουθία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, παρά την πρόσφατη κοπή της κορδέλας από τον Πρωθυπουργό της Χώρας και τα » αποκαλυπτήρια » της νέας αστυνομικής δράσης από τον Υπουργό προστασίας του Πολίτη στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, ξεσκεπάζει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο την ανυπαρξία στρατηγικής πρόθεσης να αστυνομευθεί η περιοχή, η οποία υποκαθίσταται με μιας μορφής επικοινωνιακής και μόνο τακτικής. Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α για ακόμη μια φορά καταγγέλλει την σαθρή λειτουργία μιας Αστυνομικής Επιχειρησιακής Ομάδας που αντί να λειτουργεί απρόσκοπτα στα πλαίσια της αποστολής της έχει καταντήσει η «φιλιππινέζα » των γνωστών μέτρων τάξης της Αττικής.

Συγκεκριμένα:

Από 28 ομάδες που προβλέπει η λειτουργία της υπηρεσίας, λειτουργούν 27 επειδή η μία εξ αυτών «έκλεισε» λόγω λειψανδρίας! Οι υπόλοιπες 27 ομάδες λειτουργούν με τουλάχιστον 30 αστυνομικούς λιγότερους, αποψιλωμένες και αυτές λόγω λειψανδρίας!

Από τους εναπομείναντες διατίθενται καθημερινά :

Δύο Ομάδες στη φρούρηση των κεντρικών γραφείων πολιτικών κομμάτων .

Σε συμβολαιογραφεία ως ενίσχυση των μέτρων για τη διενέργεια πλειστηριασμών.

Στη φρούρηση εταιρείας πλειστηριασμών .

Στην Ενίσχυση των πεζών περιπολιών του κέντρου της Αθήνας.

Στην Υπηρεσία Μεταγωγών και για μεταγωγές Τμημάτων Ασφαλείας.

Στα κρατητήρια της Κρατικής Ασφάλειας.

Περίπου 20 αστυνομικοί στην φρούρηση οικείας, υποδίκου σε κατ οίκον περιορισμό.

Ότι εξ αυτών απομένει διατίθεται στην αστυνόμευση της Δυτικής Αττικής!

Στο Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α με αίσθημα ευθύνης χωρίς να υπολογίζουμε συνέπειες και διώξεις , όπως εκείνες του προσφάτου παρελθόντος , θα επιδιώκουμε τεκμηριωμένα, την βελτίωση της αστυνόμευσης των απλών πολιτών, την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων μας , ιδιαίτερα εκείνων που καθημερινά διακινδυνεύουν την ζωή τους και που χθες από τύχη δεν θρηνήσαμε νεκρούς ή τραυματίες».

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu