Που θα σημειωθούν σήμερα ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Νέες βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής. Πού θα ρίξει χαλάζι.

Άστατος για 9η συνεχόμενη ημέρα θα παραμείνει ο καιρός σήμερα, Τρίτη.

Παρά την αρχική ηλιοφάνεια, από το μεσημέρι αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, όπως ακριβώς συμβαίνει όλες τις τελευταίες ημέρες.


Τα φαινόμενα θα λάβουν χώρα αρχικά στο Αιγαίο και στη συνέχεια στα περισσότερα ηπειρωτικά, ενώ κατά τόπους θα είναι ενισχυμένα.

Παράλληλα, χαλαζοπτώσεις αναμένονται κυρίως στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, όπως και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Στο μεταξύ, η θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 7 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 10 έως 27, στη Θεσσαλία από 13 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 22, στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 23 και στην Κρήτη από 11 έως 25 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι όμως, θα στραφούν σε νότιους, ίδιας έντασης. Εξαίρεση αποτελεί το νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου οι άνεμοι από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και από το πρωί 3 έως 5 μποφόρ.


Στην Αττική, οι μετεωρολόγοι αναμένουν νεφώσεις κατά περιόδους, ενώ τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, τέλος, αναμένονται βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα φθάσει έως 26 βαθμούς.

(sputniknews – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί