Πότε θα κλείσουν τα σχολεία για καλοκαίρι; Όλες οι ημερομηνίες

Τα σχολεία λειτούργησαν δια ζώσης για μικρό χρονικό διάστημα αυτή τη σχολική περίοδο, εν μέσω της πανδημίας της νόσου COVID-19, και ο χρόνος για το τέλος των μαθημάτων πλησιάζει.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, το τρέχον σχολικό έτος παρατάθηκε για μερικές ημέρες ανά εκπαιδευτική βαθμίδα.

Έτσι, τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν ως εξής:

Νηπιαγωγεία: 25 Ιουνίου.
Δημοτικά: 25 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 11 Ιουνίου έχουν ολοκληρωθεί τα μαθήματα τόσο στα Γυμνάσια όσο και στα Λύκεια (Α’ και Β’ τάξη) μιας και, όπως έχει γνωστοποιηθεί, δεν πραγματοποιούνται οι προαγωγικές/απολυτήριες εξετάσεις κατά τη φετινή σχολική περίοδο.

Χαρακτηριστικά, όπως σημειώνεται στην προαναφερθείσα ανακοίνωση, το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε αυτή την κίνηση «αφενός λόγω της γενικευμένης πίεσης που υφίστανται οι μαθητές εξαιτίας της πανδημίας, αφετέρου για να δοθεί η δυνατότητα δια ζώσης εμβάθυνσης της ύλης, καθώς και η δυνατότητα διάδρασης μαθητών και εκπαιδευτικών».

Ως εκ τούτου, ο βαθμός ετήσιας επίδοσης κάθε μαθητή προκύπτει από τον μέσο όρο των βαθμών α’ και β’ τετραμήνου..
Μάλιστα, από τη Δευτέρα (14/06) βρίσκονται σε εξέλιξη οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 με αυστηρά μέτρα προστασίας όπως είναι τα self tests.

(Sputniknews – φωτο: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί