Πως θα λειτουργούν τα καταστήματα με click in shop

Το click away… φεύγει, το click in shop… έρχεται.

Ένα νέο μοντέλο αγοράς αναμένεται να εγκαινιασθεί εντός Ιανουαρίου και βάσει αυτού ο πελάτης θα μπορεί να εισέρχεται στο κατάστημα για να παραλάβει την παραγγελία του – κατόπιν ραντεβού- και μάλιστα θα μπορεί ακόμη και να δοκιμάσει τα προϊόντα.

Το υπουργείο Ανάπτυξης εξετάζει πώς ακριβώς θα τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο και από πότε. Με βάση τα σημερινά δεδομένα πάντως, εκτιμάται ότι αυτή η σταδιακή – και όχι οριζόντια΄- επανεκκίνηση του λιανεμπορίου θα είναι εφικτή μετά τις 15 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος”, στο νέο “υβριδικό” μοντέλο αγοράς θα εξακολουθήσει να ισχύει η δυνατότητα παραγγελίας διαδικτυακά και τηλεφωνικά, καθώς επίσης η αποστολή γραπτού μηνύματος από το κατάστημα για τη μετάβαση σε αυτό. Δεν θα υπάρχει ωστόσο η δυνατότητα επιλογής πρόσθετων προϊόντων, από αυτά που περιλαμβάνονται στην παραγγελία που θα έχει προηγηθεί. Κάτι που δεν έχει αποφασιστεί ακόμα είναι εάν θα επιτραπεί η παράλληλη εξυπηρέτηση πελατών μέσα στο κατάστημα – με τον αριθμό να προκύπτει λαμβάνοντας υπόψη τα τετραγωνικά της κάθε επιχείρησης. Εναλλακτική επιλογή είναι να εισέρχεται, αποκλειστικά, ένας πελάτης στο κατάστημα. Στόχος είναι το “άνοιγμα” του λιανεμπορίου ώστε κατ’ αυτόν τον τρόπο, να μην απέχει πολύ από τις χειμερινές εκπτώσεις που αρχίζουν από τις 11 Ιανουαρίου. Κι αυτό καθώς οι 235.000 επαγγελματίες του κλάδου και οι 350.000 εμποροϋπάλληλοι αγωνιούν, μήπως χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος, που θα έχει επιπτώσεις στον τζίρο και αυτής της περιόδου.

(Από Ελεύθερο Τύπο)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί