Πως αξιολογούν την συμφωνία για το Σκοπιανό οι Μακεδόνες (Βίντεο)

Η εταιρία Interview πραγματοποίησε μια δημοσκόπηση την οποία δημοσίευσε το The President.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη δημοσκόπηση, το 86% των πολιτών της Β.Ελλάδας, δεν συμφωνεί με τις κυβερνητικές επιλογές στο Σκοπιανό και αξιολογεί αρνητικά την Συμφωνία των Πρεσπών. Μόλις το 12% θεωρεί καλή την συμφωνία και την αξιολογεί θετικά. Αυτό το 12% είναι αρκετά μεγάλο ποσοστό, αν αναλογιστεί κανείς την «φασαρία» που προκάλεσε η συμφωνία (των Πρεσπών).

Διαβάζουμε στα parapolitika:

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 83% πιστεύει ότι το θέμα όχι μόνον δεν λύθηκε, αλλά η συμφωνία το επιβάρυνε κάνοντας το πρόβλημα χειρότερο.

Εντυπωσιακή η απάντηση του κοινού για το ποιο απ΄όλα το ενοχλεί περισσότερο από τη συμφωνία του κ. Τσίπρα με τα Σκόπια. Η πλειοψηφία (71%) δηλώνει ότι τον ενοχλούν όλα όσα εκχώρησε η κυβέρνηση, δηλαδή και η «μακεδονική εθνικότητα», και το όνομα και η «μακεδονική» γλώσσα, ενώ μόλις το 7% δηλώνει ότι δεν ενοχλείται.

Τέλος το 87% των Μακεδόνων πιστεύει ότι η χώρα προσφέρει στους Σκοπιανούς περισσότερα από όσα δίνει, έναντι μόλις του 2% που πιστεύει ότι τα ωφέλη είναι περισσότερα από τις απώλειες.

Τι χάνει η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση λοιπόν, από ότι φαίνεται θα χάσει πολλές ψήφους στην Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο, αφού ο χαμός που έχει προκληθεί από την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, είναι μεγάλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι:

Ο κ.Κοτζιάς πριν μερικές ημέρες. δήλωσε ότι σε «κρυφή» δημοσκόπηση που έχει στα χέρια του, είδε ότι το 47% αξιολογεί θετικά την συμφωνία.

Τι κερδίζει η κυβέρνηση

Αν και η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις των πολιτών στο εσωτερικό, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά στο εξωτερικό. Όλοι οι ηγέτες του κόσμου αξιολόγησαν θετικά την συμφωνία για το Σκοπιανό. Επίσης, ο κ.Τσίπρας κατάφερε να πετύχει την λεγόμενη ελάφρυνση του χρέους (σύμφωνα με τον κ.Μητσοτάκη τις βάσεις αυτής της επιτυχίας, τις έχτισε η κυβέρνηση Σαμαρά το 2012).

Συμπέρασμα

Αν επιβεβαιωθούν οι διάφορες έρευνες που δείχνουν ότι ο λαός, αξιολογεί αρνητικά την συμφωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα. Αν όμως ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να πείσει τον λαό ότι βγήκαμε από τα Μνημόνια, ίσως να καταφέρει να βελτιώσει κάπως τα πράγματα.

Όπως και να έχει αρκετοί πολίτες αξιολογούν αρνητικά τις κυβερνητικές επιλογές στα Εθνικά θέματα. Ας μην ξεχνάμε και τις συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει οι οποίες αφορούν το Αλβανικό ζήτημα (οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας-Αλβανίας).

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu