Πλακιωτάκης: Πιθανή η αύξηση στην πληρότητα των πλοίων

Τα επιβατηγά πλοία θα πρέπει, σύμφωνα με τους κανόνες, να έχουν πληρότητα που να μην ξεπερνάει το 50% και εφόσον διαθέτουν καμπίνες το 55%.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αύξησης της πληρότητας των επιβατηγών πλοίων από το 50% που προβλέπει σήμερα το πρωτόκολλο, άφησε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μια τέτοια εξέλιξη όπως διευκρίνισε θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις.

Ο υπουργός τόνισε για το ενδεχόμενο αύξησης των δρομολογίων ότι «ξεκινάμε με πρωτόκολλο 50% και αν μας το επιτρέψουν οι επιστήμονες, θα αυξήσουμε και το πρωτόκολλο, σε συνδυασμό και με την αύξηση της τουριστικής κίνησης».
Για τις τιμές των εισιτηρίων
Σημειώνεται ότι, από αύριο Δευτέρα ξεκινούν τα δρομολόγια των επιβατηγών πλοίων προς την Κρήτη με αυστηρά μέτρα σε ό,τι αφορά στα μέτρα προστασίας. Από 25 Μαΐου και ανάλογα πάντα με τα επιδημιολογικά δεδομένα εξετάζεται να απελευθερωθούν οι μετακινήσεις και στα άλλα νησιά.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός τόνισε:

«Αν σήμερα μιλάμε για τουρισμό είναι λόγω της προσπάθειας της κυβέρνησης και των πολιτών».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αύξησης στις τιμές των εισιτηρίων στα πλοία τόνισε ότι οι ναυτιλιακές σε όλη τη διάρκεια της κρίσης επέδειξαν σοβαρότητα και υπευθυνότητα κι αυτό αναμένεται να πράξουν και στο μέλλον.

«Οι ναυτιλιακές θα συμπεριφερθούν με κοινωνική ευθύνη» σημείωσε.

(sputniknews – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί