Πιθανότητα δημιουργίας ενός Μεσογειακού κυκλώνα στη γειτονιά μας! Τι λένε οι μετεωρολόγοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε προειδοποίηση για πιθανό σχηματισμό μεσογειακού κυκλώνα στην Κεντρική Μεσόγειο προχώρησε σε πρόγνωσή του για τον καιρό ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο μετεωρολόγος του Open TV επικαλείται τα προγνωστικά στοιχεία μοντέλων «που πήραμε πριν από λίγη ώρα, όπου το βαρομετρικό χαμηλό που εδώ και ημέρες στροβιλίζεται στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ιταλίας, τείνει να πάρει τροπικά χαρακτηριστικά τις αμέσως επόμενες ημέρες».


Οπως εξηγεί, «είναι σύνηθες τέτοια εποχή που οι θάλασσές μας είναι αρκετά θερμές, βαρομετρικά χαμηλά που αλληλεπιδρούν για πολλές ημέρες με τη θάλασσα να αποκτούν μεγάλα ποσά ενέργειας και στροβιλισμού, λαμβάνοντας μορφή κυκλώνα που για τα δικά μας γεωγραφικά πλάτη χαρακτηρίζονται ως Μεσογειακοί κυκλώνες εξαιτίας τις περιορισμένης έκτασής τους σε σχέση με τους γνωστούς κυκλώνες που δημιουργούνται στους ωκεανούς. Κατά τα άλλα, τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους δεν διαφέρουν πολύ».

Ο μετεωρολόγος επισυνάπτει ταυτόχρονα και βίντεο, όπου μπορεί κανείς να παρακολουθήσει «την προβλεπόμενη εξέλιξη δημιουργίας του Μεσογειακού κυκλώνα που θα προσεγγίσει τη χώρα μας την Πέμπτη».

Οπως τόνισε, «δεν χρειάζεται ανησυχία, μιας και τα συστήματα αυτά δεν έχουν μεγάλες θαλάσσιες εκτάσεις για να κρατήσουν τη συνοχή τους. Ετσι μέχρι τα δυτικά παράλια της χώρας μας μπορεί και να αντέξουν σαν κυκλώνες, στην πορεία όμως εξελίσσονται όπως ένα βαρομετρικό χαμηλό». Παράλληλα, σημείωσε ότι όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή, καθώς «η εποχή που διανύουμε εμφανίζει πολύ χαμηλή προγνωσιμότητα».

(Iefimerida – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί