Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως παρουσίασε τις λεπτομέρειες για το άνοιγμα των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων και όλα τα σχετικά μέτρα, ενώ απαρίθμησε και τους λόγους για τους οποίους ελήφθη η απόφαση. Οπως είπε, μεταξύ άλλων, σε κάθε τάξη Δημοτικού και Νηπιαγωγείου θα μπορούν να βρίσκονται έως 15 μαθητές, με αποστάσεις 1,5 μέτρου στα θρανία. Σε περίπτωση που οι μαθητές υπερβαίνουν το όριο των 15, τότε το τμήμα θα «σπάει» σε δυο υπο-τμήματα, τα οποία θα λειτουργούν, εναλλάξ, με πρόγραμμα Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή και Τρίτη-Πέμπτη.
Ενα μεγάλο ερώτημα που προκύπτει για τα σχολεία είναι το πότε θα χτυπήσει το κουδούνι για την επόμενη σχολική χρονιά. Ερωτηθείσα σχετικά, μιλώντας στο MEGA, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα σχολεία από κάθε άλλη χρονιά. Συγκεκριμένα, η υπουργός επισήμανε:
«Υπάρχει ένας σχεδιασμός για νωρίτερη εκκίνηση, θα τα δούμε όλα αυτά εν όψει του προγραμματισμού του νέου έτους. Όλα έχουν έρθει πιο μπροστά, και τα έχουμε κινήσει πιο μπροστά προκειμένου να γίνουν οι διαδικασίες πιο νωρίς. Θα εξετάσουμε και θα γίνουν οι ανακοινώσεις εν ευθέτω χρόνω.»
Μιλώντας, σήμερα το πρωί, στον ΣΚΑΪ, η κυρία Κεραμέως διευκρίνισε ότι το άνοιγμα των σχολείων δεν προγραμματίζεται να γίνει πριν την 1η Σεπτεμβρίου, «αλλά πιο νωρίς (σ.σ. από άλλες σχολικές χρονιές) ώστε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος».
Παρά ταύτα, η υπουργός επανέλαβε ότι τον πρώτο λόγο θα έχουν οι επιστήμονες οι οποίοι θα «ζυγίσουν» τα επιδημιολογικά δεδομένα εκείνη την περίοδο. Καθώς η 1η Σεπτεμβρίου «πέφτει» Τρίτη, δεν αποκλείεται τελικά το πρώτο κουδούνι στα σχολεία να χτυπήσει τη Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου.
Σχολεία: Πότε κλείνουν Γυμνάσια, Λύκεια, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία
Σε ό,τι αφορά τις ημερομηνίες που θα κλείσουν φέτος τα σχολεία, το υπουργείο Παιδείας έχει δώσει, πλέον, όλες τις απαντήσεις. Τα σχολεία Ειδικής Αγωγής θα λειτουργήσουν έως τις 12 Ιουνίου, ενώ τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι τις 26 Ιουνίου.
Επιπλέον, με απόφαση για τα σχολεία που είχε δημοσιευτεί σε ΦΕΚ ορίζεται ότι τα ημερήσια και εσπερινά Γυμνάσια, τα Ειδικά Γυμνάσια, τα ημερήσια – εσπερινά Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων και Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων Λυκείων θα κλείσουν στις 12 Ιουνίου 2020.
Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως διευκρίνισε ότι βάσει των σημερινών δεδομέναν δεν θα επαναλειτουργήσουν τα ολοήμερα σχολεία.
(iefimerida – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΗΠΑ: Δικαστικό μπλόκο στις απολύσεις ομοσπονδιακών υπαλλήλων με αφορμή το shutdown
- Στρατό στη Γάζα ετοιμάζονται να στείλουν οι Τούρκοι
- Μητσοτάκης: «Πώς κάποιοι κατακρίνουν τόσο εύκολα αυτή την πολιτική των ήρεμων νερών;»
- 24χρονος Τούρκος μετέφερε παράνομα μέσα σε καρότσα Σύρους από την Κωνσταντινούπολη στη Θεσσαλονίκη
- Γαλλία: Η Εθνοσυνέλευση απέρριψε την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Λεκορνί
- Σύνοδος κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC): Αναμένεται να δώσει το «παρών» ο Τραμπ
- «Jolene»: 52 xρόνια από το εμβληματικό τραγούδι της Ντόλι Πάρτον! Τι είπε η ίδια, vid
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ένορκος επειδή τράβηξε φωτογραφία μέσα στη δικαστική αίθουσα
- Ισραήλ: Το Φόρουμ των Οικογενειών καλεί την κυβέρνηση να καθυστερήσει την εφαρμογή της συμφωνίας εκεχειρίας
- «Σούζυ τρως, και ψεύδεσαι και τρως» – Η Φίνος Φιλμ για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής! vid