Πεθανε ο κοσμηματοπώλης Σάκης Πάστρας

Έφυγε από τη ζωή από πνευμονικό οίδημα τις πρώτες πρωινές ώρες ο επιχειρηματίας Σάκης Πάστρας, ενώ παραθέριζε στη Μύκονο. Ήταν πεθερός του Ζαννή Φραντζέσκου (έχει παντρευτεί την κόρη του Βερόνικα), ιδιοκτήτη του Nammos στη Μύκονο.

 

Θυμίζουμε ότι μετά από ανώνυμη καταγγελία για εμπλοκή του στο κύκλωμα των Ρομά που ξάφριζε σπίτια, οι αστυνομικές αρχές είχαν συλλάβει τον γνωστό κοσμηματοπώλη των Βορείων προαστίων.

Ο Σάκης Πάστρας υπήρξε κολλητός φίλος του εμπλεκόμενου στο εν λόγω κύκλωμα, Αλέξανδρου Αγγλούπα και αν και το όνομα του δεν είχε αρχικά συμπεριληφθεί στην δικογραφία, η ανώνυμη καταγγελία τον εμφάνιζε ως παραλήπτη ρολογιών και κοσμημάτων που έπαιρνε ο τελευταίος επιχειρηματίας, ο οποίος ήταν ήδη προφυλακισμένος.

Σε έρευνα στο σπίτι του Πάστρα είχαν βρεθεί ακριβά ρολόγια, κοσμήματα, διαμάντια κ.ο.κ., για τα οποία ο αποθανών είχε δηλώσει πως δεν είχε «εύκαιρα» τα παραστατικά. Επίσης εντοπίστηκε να κατέχει και μια καραμπίνα, για την οποία δεν είχε την απαραίτητη άδεια και ως εκ τούτου συνελήφθη.

Η απόφαση των διωκτικών αρχών

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας είχε ασκήσει εναντίον του Σάκη Πάστρα ποινική δίωξη, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Άγγελο Πάρσαλη, μόνο για ένα όπλο του πατέρα του (πλημμέλημα), το οποίο κατείχε από το έτος 1970.

Σε ό,τι αφορά την ενδεχόμενη εμπλοκή του στην υπόθεση των Ρομά, ο εισαγγελικός λειτουργός δεν είχε προχωρήσει στην απαγγελία κατηγοριών, αλλά διαβίβασε όλον το φάκελο με τα στοιχεία στους ανακριτές κατά της Διαφθοράς Ρέα Κατσιβέλη και Δημήτρη Φούκα, προκειμένου εκείνοι να αποφάσιζαν αν προέκυπταν ή όχι σε βάρος του ενδείξεις για άλλες – και για ποιες – αξιόποινες πράξεις.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...