• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πανελλήνιες: Αυτές είναι οι απαντήσεις σε Ελληνική Γλώσσα και Νέα Ελληνικά

Πανελλήνιες: Αυτές είναι οι απαντήσεις σε Ελληνική Γλώσσα και Νέα Ελληνικά

Τις απαντήσεις στα θέματα Ελληνικής Γλώσσας και Νέων Ελληνικών δημοσιεύει το in.gr σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΟΜΟΚΕΝΤΡΟ».

Απαντήσεις στα θέματα της Ελληνικής Γλώσσας
Σε κείμενο του Κωστή Παπαγιώργη με θέμα τα απορρίμματα κλήθηκαν να απαντήσουν στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας, οι υποψήφιοι.
Πρόκειται για απόσπασμα από το βιβλίο «Υπεραστικά» από το 2014.
Απαντήσεις στα θέματα των Νέων Ελληνικών
Από την άλλη πλευρά, στο μάθημα των Νέων Ελληνικών οι υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε κείμενο του Yuval Noah Harari, καθηγητή του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ. Ο τίτλος του κειμένου ήταν «Το ζώο που έγινε Θεός» και αποτελεί τον επίλογο του βιβλίου «Sapiens: Μια σύντομη ιστορία του Ανθρώπου».
Όπως αναφέραμε νωρίτερα, τα θέματα ήταν ομαλά και με ένα θέμα αναμενόμενο, οικολογικού προβληματισμού.
Το in.gr στο πλευρό των υποψηφίων
Στο πλευρό των χιλιάδων υποψηφίων που ρίχνονται στη «μάχη» των πανελλαδικών θα βρίσκεται, όπως κάθε χρόνο, καθ΄ όλη τη διάρκεια των εξετάσεων το in.gr.
Σε συνεργασία με τον Αντώνη Φλωρόπουλο, Εκπαιδευτικό Αναλυτή και Διευθυντή των φροντιστηρίων «ΟΜΟΚΕΝΤΡΟ», το in.gr θα δημοσιεύει άμεσα τις απαντήσεις των θεμάτων σε όλα τα μαθήματα των πανελλαδικών.
Ταυτόχρονα θα φιλοξενεί και τα σχόλια των επιστημονικών ενώσεων για την ευκολία/δυσκολία των θεμάτων ενώ θα ακολουθήσουν μία σειρά δημοσιευμάτων με εκτιμήσεις των βάσεων για όλα τα επιστημονικά πεδία καθώς και συμβουλές για τη σωστή συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων.