• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Όταν οι νέοι της Ελλάδας δεν ενδιαφέρονται μόνο για «φραπέ» – Τεράστια κίνηση και μήνυμα με ελληνικές σημαίες στην Θράκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν οι νέοι της Ελλάδας δεν ενδιαφέρονται μόνο για «φραπέ» – Τεράστια κίνηση και μήνυμα με ελληνικές σημαίες στην Θράκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Πάνω από δέκα καινούργιες ελληνικές σημαίες στολίζουν τις κολώνες φωτισμού στον οικισμό του Απαλού του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην ελεύθερη Θράκη, την οποία διεκδικούν οι Τούρκοι.

Το θέαμα, το οποίο μάλιστα αντικρίζουν οι επισκέπτες της πόλης ερχόμενοι από το αεροδρόμιο, είναι εντυπωσιακό.

 Ο Δήμος ή το Κράτος φρόντισε για αυτό;

Όχι!

Οι σημαίες αυτές έχουν τοποθετηθεί εκεί από τους έφηβους του οικισμού.

Οι σημαίες είναι καινούργιες και καθόλου φθαρμένες, που σημαίνει ότι αναρτήθηκαν πολύ πρόσφατα, ενδεχόμενα αντικαθιστώντας και κάποιες παλιότερες.

Σύμφωνα με το ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, πρόκειται για μία παρέα νεαρών παιδιών που φοιτούν στο σχολείο και έχουν με δική τους πρωτοβουλία αναλάβει αυτό το καθήκον. Τις σημαίες μάλιστα τις πληρώνουν με δικά τους χρήματα που εξοικονομούν από το χαρτζιλίκι τους.

Είναι η δεύτερη φορά που η συγκεκριμένη παρέα αναρτά σημαίες. Λέγεται μάλιστα ότι προκειμένου να ενισχυθεί η πρωτοβουλία τους, ήδη κάποιοι ενήλικες θα φροντίσουν να τους δίνουν τα χρήματα για την αγορά των σημαιών.

Αυτά συμβαίνουν όταν οι νέοι της Ελλάδας, κρατώντας ακέραιη την ιστορική τους μνήμη, δεν ενδιαφέρονται μόνο για φραπέδες και διασκέδαση.

Στέλνουν το μήνυμα σε εγχώριους και εξωγενείς «εχθρούς» πως πάντα θα υπάρχουν εκείνοι οι Έλληνες που θα φροντίζουν να κρατούν την σημαία ψηλά. Κυριολεκτικά και μεταφορικά!

Δείτε το ρεπορτάζ:

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu