• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • Με ΚΤΕΛ, αεροπλάνα, πλοία και αμάξια: «Όπου φύγει, φύγει!» – Αδειάζει η Αθήνα- Ουρές πολλών χιλιομέτρων στα διόδια Ελευσίνας (ΒΙΝΤΕΟ)

Με ΚΤΕΛ, αεροπλάνα, πλοία και αμάξια: «Όπου φύγει, φύγει!» – Αδειάζει η Αθήνα- Ουρές πολλών χιλιομέτρων στα διόδια Ελευσίνας (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνωστισμός σε ΚΤΕΛ, αεροδρόμια, λιμάνια και φυσικά στους δρόμους!

Ήδη από εχθές το βράδυ με κάθε μέσο εγκαταλείπουν οι εκδρομείς της Ανάστασης την πρωτεύουσα με την κίνηση στους σταθμούς των ΚΤΕΛ (Κηφισού και Λιοσίων), στα τρένα, αλλά και στο αεροδρόμιο της Αθήνας να είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Σε ό,τι αφορά τα ΚΤΕΛ, όπως είπε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο πρόεδρος Σοφοκλής Φάτσιος έχουμε αυξημένη κίνηση και από σήμερα μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο έχουν προστεθεί έκτακτα δρομολόγια, προκειμένου να καλυφθεί η έξοδος των εκδρομέων.

Η κίνηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο, είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, με τα δρομολόγια να είναι αυξημένα κατά 50% σε σχέση με τις καθημερινές ημέρες προς όλους τους προορισμούς της Ελλάδας.

Αυξημένη καταγράφεται και η κίνηση των εκδρομέων στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας.

Ωστόσο, όπως κάθε χρόνο, το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα του της Ανάστασης, λόγω της προβλεπόμενης μειωμένης επιβατικής κίνησης η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ προχωρά σε τροποποίηση των δρομολογίων της. Για λεπτομέρειες το επιβατικό κοινό μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα www.trainose.gr ή να καλέσει στο 14511.

Αναφορικά με την αεροπορική κίνηση και αυτή είναι ενισχυμένη, καθώς από σήμερα έως και την Τετάρτη της Αναστάσεως έχουν προγραμματιστεί 3.942 πτήσεις στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» παρουσιάζοντας διψήφια (αλλά χαμηλή) αύξηση σε σχέση με πέρσι.

Συγκεκριμένα για χθες είχαν προγραμματιστεί 565 πτήσεις εκ των οποίων οι 12 είναι έκτακτες και τσάρτερ.

Για σήμερα Μεγάλη Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί 589 πτήσεις εκ των οποίων οι επτά έκτακτες πτήσεις.

Το Μεγάλο Σάββατο θα διακινηθούν στο αεροδρόμιο της Αθήνας 541 πτήσεις (6 έκτακτες), την Κυριακή της Αναστάσεως 544 πτήσεις (10 έκτακτες).

Τη Δευτέρα της Αναστάσεως θα πραγματοποιηθούν 575 πτήσεις, (4 έκτακτες) την Τρίτη 546 (8 έκτακτες) και την Τετάρτη 582 εκ των οποίων οι έξι έκτακτες/τσάρτερ.

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί τους οποίους θα επισκεφθούν οι ταξιδιώτες φέτος είναι η Σαντορίνη, το Ηράκλειο, η Θεσσαλονίκη, η Μύκονος, η Πάρος και η Χίος. Για το εξωτερικό τη μεγαλύτερη πασχαλινή ζήτηση εμφανίζουν η Λάρνακα, το Λονδίνο, η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη και η Σμύρνη.

Μεγάλη κίνηση επικρατεί και στα δυο μεγάλα οδικά δίκτυα για έξοδο από την Αθήνα ενώ τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου με τις ουρές να ξεκινούν πριν από τα διόδια της Ελευσίνας.

Μέχρι τις 17.00 το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης είχαν περάσει από τα διόδια της Ελευσίνας 51.649 οχήματα ενώ από τα διόδια των Αφιδνών πέρασαν 38.648 οχήματα.

Από το πρωί ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου με χιλιάδες ταξιδιώτες να γεμίζουν τα καράβια με την πληρότητα να ξεπερνά το 90%. Μεγάλη είναι η κίνηση και στα ΚΤΕΛ και εισιτήρια δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα.

(φώτο: Pexels)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...