• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οι Έλληνες στον αγιασμό του τεράστιου σταυρού στο Απελή έψαλλαν «Τη Υπερμάχω στρατηγώ» και φώναξαν για τη Μακεδονία (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Έλληνες στον αγιασμό του τεράστιου σταυρού στο Απελή έψαλλαν «Τη Υπερμάχω στρατηγώ» και φώναξαν για τη Μακεδονία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η προσέλευση του κόσμου στον αγιασμό του Σταυρού στην Θέση Απελη Μυτιλήνης.Πλήθος κόσμου ,ηλικιωμένοι, νεαροί, παιδιά, γυναίκες, ιερείς κρατώντας ελληνικές σημαίες αψήφησαν τις απειλές των αναρχοαριστερών και βρέθηκαν στην ακτή Απελη Μυτιλήνης για τον αγιασμό του γιγαντιαίου σταυρού.

Όπως μεταδίδει το lesvospost, δυο ιερείς τέλεσαν τον αγιασμό, ενώ συγκινητική ήταν η στιγμή όταν οι ιερείς μαζί με τον κόσμο έψαλλαν «Τη Υπερμαχώ στρατηγω….»

Στο τέλος κατέθεσαν στεφάνια, ενώ πραγματοποιήθηκαν και ομιλίες με θέμα την Μακεδονία. Ο αγιασμός και η όλη τελετή έληξε χωρίς κάποιο παρατράγουδο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι υπήρχε και διακριτική παρουσία της αστυνομίας για παν ενδεχόμενο.

lesvospost.com
lesvospost.com
lesvospost.com
lesvospost.com
lesvospost.com
lesvospost.com
lesvospost.com

Δείτε τα συγκινητικά βίντεο:

Δείτε στο 2:11, όπου ψάλλουν «τη Υπερμάχω»


Να θυμίσουμε, πως πριν μερικές εβδομάδες, είχε καταφθάσει ο σταυρός στη Λέσβο και αστυνομικοί τον πήραν και τον μετέφεραν σε μια αποθήκη, περιφρουρώντας ταυτόχρονα το σημείο για να μην προσπαθήσουν οποιαδήποτε αναστήλωση οι κάτοικοι. Μια ομάδα Ελλήνων πατριωτών ωστόσο, τον ξαναέστησε μέσα σε ένα βράδυ.

«Αν θέλουν ας τον ξαναγκρεμίσουν, εμείς θα τον ξαναστήσουμε, δεν εγκαταλείπουμε, είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ και καλά θα κάνουν να το χωνέψουν».


(φώτο: Eurokinissi)