• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οι αριστεροί ενώνονται κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ανακοινώσεις και απειλές για να μην καταργηθεί το άσυλο (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι αριστεροί ενώνονται κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ανακοινώσεις και απειλές για να μην καταργηθεί το άσυλο (ΒΙΝΤΕΟ)

Άλλοι λένε πως θαυμάζουν τον Τραμπ και τον Πούτιν, άλλοι όμως εφαρμόζουν τέτοια πολιτική στην πράξη...

Ρεπορτάζ: Κίμων Χαραλάμπους

Θέμα ημερών είναι η κατάθεση του πρώτου νομοσχεδίου της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αφότου η Βουλή ψηφίσει για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, ώστε να ξεκινήσουν να τρέχουν οι κανονικές διαδικασίες του Κοινοβουλίου.

Το Κοινοβούλιο δεν θα διακόψει για τις καλοκαιρινές διακοπές, λειτουργώντας κανονικά, με εξαίρεση τις ημέρες του 15Αύγουστου.

Το πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί, μέσα στον Ιούλιο, θα αφορά την λειτουργία της κυβέρνησης , ενώ θα προστεθεί και η διάταξη για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Η βιασύνη για την ρύθμιση δεν είναι τυχαία, καθώς αναδεικνύει την πρόθεση του πρωθυπουργού να τηρήσει την υπόσχεσή του, προκειμένου η χώρα, όπως αναφέρει, να περάσει σε εποχή κανονικότητας, με την ασφάλεια και την δημόσια τάξη να είναι στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας.

Η σχετική διάταξη θα επιτρέψει την προστασία των ακαδημαϊκών, που σήμερα υφίστανται το «bullying» των αριστεριστών καθώς και την αστυνόμευση των πανεπιστημίων, που σήμερα έχουν μετατραπεί σε χώρους αποθήκευσης πολεμοφοδίων των κουκουλοφόρων.

Ελάχιστοι το περίμεναν, αλλά το μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, είναι στο ίδιο μήκος κύματος με τους Τραμπ και Πούτιν:

«Οι νόμοι θα τηρούνται, η ανομία θα τιμωρείται».

Αναμένουμε φυσικά την συνέχεια για ασφαλέστερα συμπεράσματα.

Καθοριστικό ρόλο, στην εφαρμογή της νομοθεσίας σε σχέση με την κατάργηση του ασύλου, θα έχει το δίδυμο Νίκη Κεραμέως και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με την υπουργό Παιδείας να εισηγείται την διάταξη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, να αναλαμβάνει την εφαρμογή του νόμου.

Η ψήφιση της σχετικής διάταξης θα αποτελέσει την αφορμή και για την πρώτη κόντρα της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση του Αλέξη Τσίπρα, που θα δώσει την πρώτη μάχη, μαζί με το ΚΚΕ, για την διατήρηση του ασύλου.

Ήδη αριστεριστές φοιτητές και καθηγητές, τασσόμενοι στο ίδιο στρατόπεδο με τους κουκουλοφόρους, υπόσχονται αντιδράσεις στους δρόμους:

«Στις 23 Ιουλίου, τις 10 Αυγούστου και όποτε και αν τολμήσουν να καταθέσουν στην βουλή τα νομοσχέδια για την κατάργηση του ασύλου και του Άρθρου 16. Θα μας βρουν απέναντι τους, για να τους θυμίσουμε πως με το φοιτητικό κίνημα δεν θα ξεμπερδέψουν όσο και αν επιταχύνουν τις διαδικασίες ψήφισης των νομοσχεδίων.

Εμείς ως Αναμέτρηση καλούμε όλες τις δυνάμεις των σχημάτων της ΕΑΑΚ, της ΑΡΕΝ και του ΑΡΔΙΝ, τις αγωνιζόμενες δυνάμεις των σχολών μας, να μην καθυστερήσουμε άλλο, να συμβάλλουμε άμεσα στην ανασυγκρότηση και αντεπίθεση των φοιτητικών συλλόγων και του φοιτητικού κινήματος.

Καλούμε να συνεδριάσουν και να πάρουν αποφάσεις τα όργανα των φοιτητικών συλλόγων για την υπεράσπιση του ασύλου».

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων μία από τις αριστερές φοιτητικές ομάδες, καλώντας τους υπόλοιπους σε κινητοποίηση.

Απέναντι στην κυβέρνηση και η Νεολαία του ΚΚΕ (ΚΝΕ), η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων πως «οι δυνάμεις της ΚΝΕ θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην περάσει η κατάργηση του ασύλου, κόντρα σε δυνάμεις που είτε ανοιχτά θέλουν την κατάργηση του ασύλου είτε η πρακτική τους αξιοποιείται στην ενίσχυση του δόγματος «νόμος και τάξη». Θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή για να γίνει αυτό υπόθεση των ίδιων των φοιτητών και των Συλλόγων τους».

Οι αριστεροί ενώνονται λοιπόν με το «καλημέρα» κατά της κυβέρνησης, η οποία εκπλήσσει όλο και περισσότερους με τις πρώτες κινήσεις της.

Δείτε στα βίντεο υπερασπιστές αλλά και αριστερούς πολέμιους της κατάργησης του ασύλου:

ΦΩΤΟ: eurokinissi