Ο κίνδυνος για την Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Το θέμα είναι άκρως σημαντικό και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη...

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Δυναμικά ξεκίνησε η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη κιόλας μέρα της διακυβέρνησής της.

Η μείωση των φόρων δρομολογείται, ενώ η τεχνολογία έρχεται να βοηθήσει την οικονομία και την οργάνωση.

Μεταξύ των άλλων, έρχεται ένα ηλεκτρονικό σύστημα που θα συνδέει όλα τα υπουργεία με το Μαξίμου, το οποίο θα λειτουργεί πλέον ως «Προεδρία της Κυβέρνησης».

Θα γίνεται συνεχής καταγραφή της πορείας του κυβερνητικού έργου. Το ηλεκτρονικό σύστημα θα είναι ο καθρέφτης των επιδόσεων και ικανοτήτων των υπουργών, οι οποίοι θα αξιολογούνται, σε αντίθεση με ηλεκτρονικά συστήματα τύπου Κίνας που αξιολογούν τους πολίτες και την εξουσία να μένει στο απυρόβλητο.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του νέου υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκου Πιερρακάκη: «Κηρύσσουμε ψηφιακό ανένδοτο πόλεμο στην γραφειοκρατία»

Ο κ. Πιερακκάκης σημείωσε ότι «ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους αποτελεί προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης αλλά και προσωπικό στοίχημα του ίδιου του νέου Πρωθυπουργού, στοίχημα το οποίο όπως εξήγησε, αντανακλάται στην ίδρυση αυτού του νέου υπουργείου, γιατί το υπουργείο που θα κληθούμε να διοικήσουμε δεν είναι το ίδιο με το οποίο παραλαμβάνουμε».

Μια γραφειοκρατία, η οποία ταλανίζει την ελληνική οικονομία, εμποδίζοντας την διευκόλυνση και πρόοδο των ελληνικών επιχειρήσεων.

Η τεχνολογία θα οργανωθεί, σύμφωνα με τα όσα ακούγονται, προς όφελος των πολιτών, σε αντίθεση με τις αριστερόστροφες πρακτικές που την χρησιμοποιούν εις βάρος της κοινωνίας.

Εδώ βρίσκεται ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ:

Όπως και στο κόμμα του Τραμπ, έτσι και στην Νέα Δημοκρατία υπάρχουν στελέχη με αριστερόστροφες απόψεις. Η Νέα Δημοκρατία έχει (ελπίζουν στην Πειραιώς) τέσσερα χρόνια, προκειμένου να εφαρμοστεί η δεξιόστροφη πολιτική των δεξιών στελεχών της και να επικρατήσει ως κεντρική πολιτική του κόμματος (οικονομία, μεταναστευτικό, εθνικά, κοινωνία κτλ.).

Η αριστερή αντιπολίτευση παραμονεύει ανά πάσα στιγμή να πάρει την εξουσία στα χέρια της. Σε περίπτωση δε, που επανέλθει στην εξουσία, τότε θα βρει την τεχνολογία στην Ελλάδα ανεπτυγμένη, άπαξ και η ΝΔ πράγματι την βελτιώσει.

Και τότε δεν αποκλείεται οι υποδομές, που θα έχουν ως σκοπό την διευκόλυνση των πολιτών, να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθησή τους, όπως ακριβώς συμβαίνει στην Κίνα, η οποία προσφάτως έστειλε συμβούλους στην Ελλάδα για να παρουσιάσουν τα… επιτεύγματά της (θυμηθείτε ΕΔΩ).

Η ΝΔ έχει μπροστά της έναν δύσκολο δρόμο, προκειμένου αφενός να προωθήσει την δεξιά πολιτική ως κεντρική θέση του κόμματος, παρακάμπτοντας τις όποιες αριστερόστροφες αντιδράσεις, εντός των τειχών της, αφετέρου να πείσει με το έργο της ακόμα περισσότερους πολίτες πως αξίζει να παραμείνει στην εξουσία και μετά την τετραετία, ώστε να παράξει έργο και να μην δώσει τα ηνία ξανά στην Αριστερά.

ΦΩΤΟ eurokinissi