• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο διαμελισμός της Ελλάδας και οι… σκέψεις Κίσινγκερ – Έλληνες διαβάστε τι έρχεται (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο διαμελισμός της Ελλάδας και οι… σκέψεις Κίσινγκερ – Έλληνες διαβάστε τι έρχεται (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι θα πουν σε Θεσσαλονικείς, Κρήτες, Θρακιώτες και στους άλλους...

Τις τελευταίες μέρες γίνεται κυριολεκτικά χαμός.

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Το σλαβόφωνο περιθωριακό κόμμα «Ουράνιο Τόξο» υψώνει φωνή εναντίον της Ελλάδας, καλώντας τους πολίτες να… «ζητήσουν συγγνώμη για τα εγκλήματα κατά του “μακεδονικού λαού”». Μένει να καλέσουν τον Ο.Η.Ε., προκειμένου να τεθεί «θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και να αναγνωριστεί «μακεδονική εθνική μειονότητα» την Ελλάδα, μιας και οι Πρέσπες αναγνωρίζουν «μακεδονικό λαό».

Προς στήριξή του έρχεται προκλητικό άρθρο της γερμανικής εφημερίδας FAZ, κάνοντας λόγο  για εκδίωξη των «Μακεδόνων» της Βορείου Ελλάδας, ενώ κολακεύει τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μαζί με τον, Νίκο Κοτζιά, βρήκαν, όπως τονίζει η γερμανική εφημερίδα «το θάρρος να αντιπαραταχθούν σε μία ισχυρή φάλαγγα εθνικιστών πολιτικών, πανεπιστημιακών, δημοσιογράφων, κληρικών και άλλων αντιπάλων».

Το euronews από την πλευρά του αναρωτιέται σε σχέση με την εθνική ταυτότητα των Σκοπίων, την οποία αποκαλεί «μακεδονική».

Και μέσα σε όλα αυτά, όπως διαβάσατε σε σχετικό μας άρθρο, στην ελληνική Βουλή καλούν την Θεσσαλονίκη να γίνει πρωτεύουσα αλλού.

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά! Μετά όλα όσα γίνονται στην Μακεδονία, θα πάρουν θάρρος και οι μειονοτικοί της Θράκης καλώντας τους σλαβόφωνους της Β. Ελλάδας σε συμμαχία κατά της Ελλάδας, με σκοπό τον διαμελισμό της.

Στην Θεσσαλονίκη, θα αρχίσουν να μιλούν ακόμα πιο έντονα για το «Κράτος των Αθηνών», το οποίο έχει συγκεντρώσει τα «προνόμια», καλώντας τους πολίτες να ζητήσουν απόσχιση και να γίνουν πρωτεύουσα αλλού. Ενδεχομένως χρησιμοποιήσουν και το ποδόσφαιρο.

Παρόμοια επιχειρήματα θα πλασάρουν ενδεχόμενα, για παράδειγμα, και στους Κρητικούς, με το θέμα της ανεξάρτητης Κρήτης να υποκινείται εδώ και καιρό, χωρίς όμως να έχει βρει, μέχρι σήμερα, στέρεο έδαφος.

Τώρα, όμως, τα πράγματα δείχνουν να έχουν αλλάξει, καθώς το πολιτικό έδαφος στην Ελλάδα είναι γόνιμο για τέτοιου είδους υποχθόνια σχέδια, όπως αποδείχθηκε με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Άλλωστε, όπως λένε οι παγκοσμιοποιητές, με πρώτον και καλύτερο τον Χένρι Κίσινγκερ, «είναι μπάσταρδος, αλλά είναι δικός μας μπάσταρδος».

Τι λέτε; Αυτό δεν σκέφτεται, αυτή την στιγμή, ο «αγαπητός Χένρι»;

  • 188
  •  
  •  
  •  
  •  
  •