“Νέκρωσε” η εστίαση στη Θεσσαλονίκη λόγω της απεργίας – ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Εικόνα ερήμωσης παρουσιάζει σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων εστίασης στη Θεσσαλονίκη, λόγω της 24ωρης απεργίας του κλάδου.

Εικόνες lockdown στην εστίαση σήμερα με αφορμή την 24ωρη απεργία του κλάδου που διεκδικεί ουσιαστικά μέτρα στήριξης από την Πολιτεία.

Όπως μπορείτε να δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες του GRTimes, η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων συμμετέχει στην απεργία, έχοντας τοποθετήσει μάλιστα και στις εισόδους τη σχετική αφίσα που ενημερώνει το κοινό.

Τα καφέ μπαρ στην παραλιακή και γύρω από το Λευκό Πύργο που άλλοτε έσφυζαν τέτοια ώρα από ζωή και από κόσμο που απολάμβανε τον πρωινό του καφέ, είναι εντελώς άδεια ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα και σε άλλα κεντρικά σημεία όπου υπάρχουν πολλά καταστήματα εστίασης.

Εντελώς διαφορετικά είναι τα πράγματα στις λιγοστές επιχειρήσεις που δεν συμμετέχουν στην απεργία και οι οποίες απορροφούν μέρος των καταναλωτών. Έτσι λοιπόν σε συγκεκριμένα καταστήματα, μπορεί κανείς να δει ουρές ατόμων που περιμένουν να εξυπηρετηθούν, χωρίς ωστόσο να είναι αυτή η κυρίαρχη εικόνα καθώς οι πολίτες φέρονται να είναι ενημερωμένοι για τη σημερινή κινητοποίηση.

Να σημειωθεί ότι στις 12:00 είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εστιατόρων και ιδιοκτητών καφέ μπαρ στο ΥΜΑΘ, ενώ στη 1μμ, μέλη του ΣΕΤΕΠΕ (Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων) θα συγκεντρωθούν μπροστά στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης όπου θα διαμαρτυρηθούν για τα εργατικά ατυχήματα στον κλάδο.

(Grtimes )

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί