«Να με αξιώσει ο Θεός να πιάσω έναν π…. στα χέρια μου» – Ξέσπασμα πολίτη στον «αέρα», τα έχασε η ρεπόρτερ! vid

Αυξάνεται αντί να μειώνεται η οργή, καταστράφηκε η Βόρεια Εύβοια!

Πολλές αλλά μικρότερες αναζωπυρώσεις, λιγότεροι καπνοί σε ορισμένες περιοχές και μικρότερα μέτωπα της φωτιάς υπάρχουν σήμερα στην Εύβοια. Είναι η πρώτη ημέρα που τα εναέρια μέσα επιχειρούν χωρίς να τα εμποδίζουν οι πυκνοί καπνοί.

Σε Ασμήνιο, Αβγαριά, Γαλατσώνα, Γερακιού, Παναγία Ντινιούς, Σήμια, Αγριοβότανο, Ελληνικά και Άγιο Νικόλαο υπήρξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας αναζωπυρώσεις και χρειάστηκαν επεμβάσεις πυροσβεστών, εθελοντών και κατοίκων προκειμένου να περιοριστούν τα μέτωπα της πυρκαγιάς και να ξημερώσει μία καλύτερη ημέρα.

«Η επόμενη μέρα είναι καταστροφική», αναφέρουν οι κάτοικοι, των οποίων η οργή ξεχειλίζει!

Χαρακτηριστική είναι η φράση πολίτη, ο οποίος ζητά από τον Θεό να τον αξιώσει «να πιάσει στα χέρια του έναν π….», αναφερόμενους στους υπευθύνους της καταστροφής, προφανώς τους πολιτικούς.

Ο καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, στην συνεδρίαση του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), είπε χαρακτηριστικά από τα 500.000 στρέμματα που κάηκαν «τα 300.000 τα ξεχνάμε από δάσος. Έχουν καταστραφεί ολοσχερώς».

Στα υπόλοιπα 150.000 στρέμματα μπορεί το δάσος να αναγεννηθεί ή να αναδασωθεί υπογράμμισε.

Προσέθεσε πως τώρα το κυρίαρχο πρόβλημα είναι η αντιμετώπιση των φαινομένων που συνοδεύουν τέτοιες καταστροφές, όπως είναι η διάβρωση εδαφών, οι πλημμύρες.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί