Μπάνια του λαού μαζί με εμβόλιο; Όλα τα σκέφτηκε το κράτος για το…καλό μας!

Θα το δούμε και αυτό!

Με τα πρώτα ραντεβού εμβολιασμού για τις ηλικίες των 30-39 να κλείνονται ήδη από χθες το απόγευμα, η επιχείρηση «Ελευθερία» μπαίνει σε νέα φάση.

Πάνω από 2 εκατομμύρια Έλληνες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, και στην συντριπτική τους πλειοψηφία αποτελούν άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών.

Οι νεότεροι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (υγειονομικοί, ευπαθείς ομάδες κ.α.), δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί.

Ο Μάιος ωστόσο, όπως δήλωσε χθες και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα είναι ο μήνας κατά τον οποίο θα εμβολιαστούν περί τα 3 εκατομμύρια πολιτών άνω των 18 ετών, ούτως ώστε στα τέλη του μήνα η Ελλάδα να μετρά 5 εκατομμύρια εμβολιασμένους.

.

Εμβόλια και στα…εξοχικά

Αυτή λοιπόν η πρόοδος στους εμβολιασμούς δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση και τις υγειονομικές αρχές να ενεργοποιήσουν διάφορες πτυχές του σχεδίου «Ελευθερία».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι εμβολιασμοί στις…διακοπές!

Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή Εμβολιασμών θα εξετάσει το ενδεχόμενο να μπορεί να γίνει η δεύτερη δόση του εμβολιασμού σε τόπο διαφορετικό από τον τόπο κατοικίας, εκτιμώντας πως το καλοκαίρι δεν θα διαταραχθεί η διαδικασία των εμβολιασμών.

Μάλιστα μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Γ.Γ. Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, δεν απέκλεισε το σενάριο να δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να εμβολιάζονται εν τω μέσω των διακοπών τους!

Η αρχή θα γίνει με όσους έχουν εξοχικά μακριά από το τόπο κύριας κατοικίας, δίχως να αποκλείεται τη δεδομένη στιγμή το μέτρο να επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες πολιτών που θα επιλέξουν ενδεχομένως τον τόπο των διακοπών τους για να κάνουν τη δόση τους!

«Όταν το κράτος δίνει σε κάποιον τη δυνατότητα να εμβολιαστεί, το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο εμβόλιο, για να επανέλθουμε όλοι γρήγορα σε μια κανονικότητα», δήλωσε επί του θέματος ο κ. Κωτσιόπουλος προαναγγέλοντας…εξελίξεις σύντομα πάνω στο θέμα.

Η συγκυρία των παραπάνω δηλώσεων δεν είναι τυχαία, καθώς τις επόμενες ημέρες θα δοθεί ο αναλυτικός χάρτης εξόδου από τα περιοριστικά μέτρα από την κυβέρνηση με φόντο το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου.

(ΦΩΤΟ: Eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί