«Μπαϊράκι» αντίστασης στην Λέσβο: Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ έβαλε εικόνα του Χριστού στα γραφεία

Η ΕΛΜΕ (Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) Λέσβου ανάρτησε, στα γραφεία της, εικόνα του Χριστού στην θέση που βρισκόταν η φωτογραφία του Νίκου Τεμπονέρα.

Οι αριστερόστροφες παρατάξεις της μειοψηφίας αντέδρασαν!

Η ενέργεια καταλογίζεται στον Προέδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Λέσβου.

Η η ενέργεια του προέδρου που πρόσκειται στη ΔΑΚΕ, συνδικαλιστική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, επικροτήθηκε από την απόλυτη πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Λέσβου (τέσσερις στις επτά έδρες) που επίσης ανήκει στην ίδια παράταξη.

Στην θέση του καθαιρεθέντος κάδρου αναρτήθηκε εικόνα του Ιησού Χριστού.

Όπως έγινε γνωστό, στα γραφεία της ΕΛΜΕ Λέσβου λίγο καιρό μετά την δολοφονία του καθηγητή το 1991, είχε αναρτηθεί κάδρο με τη φωτογραφία του Νίκου Τεμπονέρα στον τοίχο πίσω από τη θέση που συνήθως κάθεται ο πρόεδρος.

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα η ίδια πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Λέσβου αποφάσισε να προκρίνει τη χρήση της λέξης «λαθρομετανάστης» από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία του νησιού. Κι αυτό κόντρα στο γνωστό έγγραφο του Αρείου Πάγου με το οποίο ζητήθηκε η εξάλειψη της χρήσης του όρου «λαθρομετανάστης» προκειμένου «να αποτραπεί η χρήση μειωτικών για την προσωπικότητα των ανθρώπων χαρακτηρισμών και να αποφευχθούν φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού».

Όλα δείχνουν πως η κατάσταση στην Λέσβο με το γκρέμισμα του Σταυρού και τους μουσουλμάνους παράνομους μετανάστες, έχει πεισμώσει την ΕΛΜΕ, η οποία σηκώνει «μπαϊράκι» αντίστασης.

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...