Μία δόση από…φθινόπωρο; Πέφτει η θερμοκρασία σήμερα – Σχετική δροσιά στα βόρεια – Που θα σημειωθούν καταιγίδες

Πιο ψυχρές αέριες μάζες θα επηρεάσουν τη χώρα μας.

Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να σημειωθεί σήμερα, ενώ την εμφάνισή τους θα κάνουν και τοπικές βροχές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, αναμένονται αραιές νεφώσεις σε Μακεδονία, Θράκη και Βόρειο Αιγαίο, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά ηπειρωτικά, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά.

Επίσης, τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν στα ορεινά της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ορεινά ηπειρωτικά.
Παράλληλα, οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι ελαφρά αυξημένες.

Σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία, στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 22 έως 34, στη Θεσσαλία από 23 έως 36, στην Ήπειρο από 20 έως 35, στην Ανατολική Στερεά από 23 έως 36, στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο από 20 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 34, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 23 έως 32, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 20 έως 38, στις Κυκλάδες από 20 έως 35, στα Δωδεκάνησα από 24 έως 33 και στην Κρήτη από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια, ενώ ο υδράργυρος στο κέντρο της Αθήνας θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός στην Αττική θα είναι αρχικά αίθριος, ενώ βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Στη Θεσσαλονίκη, εν τω μεταξύ, αναμένονται αραιές νεφώσεις έως το πρωί και από το μεσημέρι. Σποραδικές βροχές αναμένονται κυρίως από το μεσημέρι στα ορεινά. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ και οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι ελαφρά αυξημένες.

(φωτο: pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί