• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Μέρες 2011 στην Ελλάδα: Με δάκρυα στα μάτια στις Σέρρες για την Μακεδονία – Πατριωτική οργή κατά της κυβέρνησης (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέρες 2011 στην Ελλάδα: Με δάκρυα στα μάτια στις Σέρρες για την Μακεδονία – Πατριωτική οργή κατά της κυβέρνησης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ένας μετά τον άλλο οι κυβερνητικοί παράγοντες αποδοκιμάζονται έντονα από τους πολίτες που τους φωνάζουν «προδότες».
του Κίμωνα Χαραλάμπους

Τι μπορεί να οδηγήσει έναν Έλληνα στο Λονδίνο να πετάξει 30 αργύρια στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «πούλησε» την Μακεδονία;

Οι κυβερνώντες έπαιξαν με την «φωτιά», έκλεισαν τη συμφωνία των Πρεσπών και παρέδωσαν το όνομα «Μακεδονία» χωρίς την σύμφωνη γνώμη των Ελλήνων -όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις αντιδράσεις- και τώρα ήρθε η ώρα να εξαργυρώσουν την τεράστια «επιτυχία» τους. Μια… επιτυχία που πληρώνουν ακριβά.

Τελευταίο περιστατικό το σημερινό στις Σέρρες. Εκεί που, σύμφωνα με τι πληροφορίες του el.gr, κόσμος έκλαιγε και τραγουδούσε το «Μακεδονία ξακουστή», αφού πρώτα είχε στολίσει τον υπουργό Ναυτιλίας, κ. Κουρουμπλή, με χαρακτηρισμούς όπως «προδότης», ενώ η υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, βουλευτής Σερρών από τους ΑΝΕΛ, κα Κόλλια, δεν τόλμησε καν να εμφανιστεί.

Εκτός κι αν πιστέψουμε ότι και στις Σέρρες της Μακεδονίας δεν ήταν διαμαρτυρόμενοι πολίτες που αποδοκίμασαν τον υπουργό κ.Κουρουμπλή αλλά «ακροδεξιοί και ακραίοι» όπως αποκαλούνται από κυβερνώντες.

Η κατάσταση θυμίζει μέρες 2011, όταν και οι αυθόρμητες -και όχι μετέπειτα δήθεν «αγανακτισμένες»- αντιδράσεις του λαού ανάγκασαν την τότε κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέυου σε παραίτηση.

Τότε, διαδηλωτές είχαν εισέλθει στον χώρο όπου θα γινόταν η στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η διεξαγωγή της.

Ο κ. Παπούλιας είχε αποχωρήσει από το χώρο της παρέλασης εκφράζοντας την ενόχλησή του για τα συνθήματα που ακούστηκαν εναντίον του.

Λέτε η κατάληξη να είναι η ίδια;

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu