Μέχρι πρωΐας γλέντι! Πλήθος κόσμου κράτησε μακριά αστυνομία και… «ρουφιάνους», vid

Χαμός καρναβαλιστών παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας - Σε συλλήψεις σε μεμονωμένα πάρτι περιορίστηκαν οι Αρχές...

Εικόνες από τα παλιά με κατοίκους σε Ξάνθη, Κοζάνη και Πάτρα να αγνοούν τα μέτρα περιορισμού και να συρρέουν σε πάρτι και καρναβαλικές εκδηλώσεις, με την Αστυνομία και τους «ρουφιάνους» των γειτονιών να μην μπορούσαν να κάνουν πολλά πράγματα στα  σημεία αιχμής, καθώς ο αριθμός πολιτών ήταν μεγάλος και ο κίνδυνος επεισοδίων προφανής.

ΠΑΤΡΑ

Από τις 18.00 το απόγευμα της Κυριακής ο συνωστισμός ήταν… παρών στην περιοχή του Κάστρου, στην Πάτρα. Νεαροί διασκέδαζαν σαν να μην υπάρχουν μέτρα, πετώντας την μάσκα περιορισμού. Με τύμπανα έπαιζαν μουσική, είχαν πάρει… ποτό take away και το πάρτι δεν ήθελε πολύ για να στηθεί…

Οι εικόνες συνωστισμού στις σκάλες της Αγίου Νικολάου, ιδίως στο σημείο τους προς το κάστρο, καταγράφηκαν όλη την νύχτα.

Τα όσα έγιναν στην Πάτρα θυμίζουν περισσότερο μέρες προ κορονοϊού και καρναβαλιού πριν από τον Φεβρουάριο του 2020 (σ.σ. όταν το Καρναβάλι της Πάτρας ματαιώθηκε για πρώτη φορά) με νέους ανθρώπους με ένα ποτό στο χέρι  να περιφέρονται διασκεδάζοντας και παίζοντας με καπνογόνα και πυροτεχνήματα, σαν να βρίσκονται στο τέλος της παρέλασης.

Για να ξεσπάσουν οι αρχές, συνέλαβαν κόσμο σε μικρά πάρτι. Ενώπιον του εισαγγελέα θα βρεθούν σήμερα οι συλληφθέντες από το κορωνοπάρτι που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην περιοχή του Μιντιλογλίου.

Οι τέσσερις συλληφθέντες που φέρονται να οργάνωσαν το πάρτι, είδαν να τους επιβάλλεται ένα τσουχτερό πρόστιμο των 5.000 ευρώ και σήμερα θα απολογηθούν για την παραβίαση των μέτρων περιορισμού της ελευθερίας.

Σε πάρτι που έγινε σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου, συμμετείχαν συνολικά 98 άτομα, όπου όλοι πήραν πρόστιμο ύψους 300 ευρώ. Να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές του πάρτι κατάφεραν να «εξασφαλίσουν» ρεύμα από το διπλανό σπίτι προκειμένου να βάλουν μουσική, ωστόσο οι αστυνομικές αρχές βρέθηκαν στο σημείο και προχώρησαν σε τέσσερις συλλήψεις, ενώ ένας από τους διοργανωτές κατάφερε να πηδήσει από το παράθυρο και να διαφεύγει την σύλληψη, προς το παρόν. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24. news, ένας από τους συλληφθέντες είχε κρυφτεί σε ντουλάπα του σπιτιού, όπου μετά από έρευνα τον εντόπισαν οι αστυνομικοί!

ΞΑΝΘΗ

Εκατοντάδες πολιτών βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης, με τον Δήμο λόγω της ημέρας να παίζει μουσικές, με αποτέλεσμα να επικρατεί ένας χαμός, παρά τα μέτρα περιορισμού. Ο δήμαρχος της πόλης έκανε λόγο για «αυθόρμητη συμμετοχή».

Νωρίτερα ο Δήμος είχε βγάλει ανακοίνωση αναφέροντας πως «ήταν σύμπτωση» καθώς συγκυριακά το Σάββατο συγκεντρώνεται περισσότερος κόσμος στην πλατεία, καθώς και ότι «δεν υπήρχε τίποτα το οργανωμένο».

ΚΟΖΑΝΗ

Και στην Κοζάνη ωστόσο υπήρχε έντονη κινητικότητα το Σαββατοκύριακο. Στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης παρέλασαν καρναβαλιστές, με αρκετό κόσμο να ξεχύνεται στο κέντρο της πόλης προκειμένου να περάσει λίγες χαλαρές στιγμές, με την αστυνομία να ελέγχει διακριτικά την κατάσταση, φοβούμενη να κοντραριστεί με το πλήθος.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί