Με ενιαίο e-pass η διέλευση από τα διόδια όλης της χώρας

Με ένιαιο e-pass θα περνούν από σταθμούς διοδίων οι οδηγοί οχημάτων από τις 4 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Μεταφορών.


Το σχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών για ενιαία διαλειτουργικότητα των σταθμών των διοδίων και διέλευση των οχημάτων με ενιαίο e-pass σε αυτοκινητόδρομους πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από τις 4 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ο χρήστης θα μπορεί να χρησιμοποιεί έναν μόνο πομποδέκτη (ενιαίο e-pass) κατά τη διέλευσή του από όλους τους αυτοκινητοδρόμους: Αττική Οδός, Νέα Οδός, Κεντρική Οδός, Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, Εγνατία Οδός, Γέφυρα, Ολυμπία Οδός και Μορέα.

Χαρακτηριστικά, ο Γιώργος Καραγιάννης, Γενικός Γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου Μεταφορών, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Ένα χρόνιο αίτημα των πολιτών που κινούνται στους αυτοκινητοδρόμους και αφορούσε στη διευκόλυνσή τους και τη μείωση καθυστερήσεων, αντιμετωπίζεται οριστικά από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών».
Παράλληλα, το ενιαίο e-pass σύμφωνα με τον Καραγιάννη αποτέλεσε «προτεραιότητα» καθώς πρόκειται για ένα μέτρο που «σε άλλες χώρες θεωρείται αυτονόητο, να μην χρειάζεται δηλαδή ο οδηγός να αλλάζει 3-4 πομποδέκτες για την ίδια διαδρομή».

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί