Με αυτόν τον Δήμο της Αττικής αδελφοποιήθηκε το Καστελόριζο

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία για τη στήριξη του Καστελόριζου μέσω των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η δικτύωση των πόλεων και των νησιών μας, προχωρά ο Δήμος Χαϊδαρίου.

Με κοινό νήμα τον πολιτισμό και την ιστορική παράδοση το Χαϊδάρι και ο Δήμος Μεγίστης (Καστελόριζο) ξεκίνησαν τις διαδικασίες για την αδελφοποίησή τους, σε μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό.

«Με την πρωτοβουλία αυτή θέλουμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης στο πανέμορφο νησί του Καστελόριζου που έχει αναδειχθεί το τελευταίο διάστημα ως σύμβολο της εθνικής μας κυριαρχίας. Το Καστελόριζο δεν είναι και δεν μπορεί να είναι μόνο του.

Με όχημα τον πολιτισμό και την παράδοση, ξεκινούμε κοινές δράσεις και εκδηλώσεις δηλώνοντας με κάθε τρόπο ότι το Χαϊδάρι ότι θα βρίσκεται, κάθε στιγμή, δίπλα στους κατοίκους αυτού του μοναδικού νησιού», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Χαϊδαρίου, Μάνος Πετούσης, που επισκέφτηκε πρόσφατα το Καστελόριζο για την οργάνωση της αδελφοποίησης με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Μεγίστης, Νίκο Ασβέστη.


Στόχος του Δημάρχου Χαϊδαρίου Βαγγέλη Ντηνιακού είναι η κίνηση αυτή να αγκαλιαστεί και από άλλους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλη τη χώρα, με δράσεις προβολής του ακριτικού νησιού και ενίσχυσης του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας. Το Χαϊδάρι, ένας Δήμος που οι πρώτοι σύγχρονοι οικιστές του ήταν Νεοφωκαείς πρόσφυγες, δίνει το έναυσμα για να δημιουργηθεί μια γέφυρα αλληλεγγύης του Καστελόριζου με κάθε γωνιά της Ελλάδας.

(iefimerida – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί