Μαζί με τα εστιατόρια τελειώνουν αυτοί – Έρχονται άσχημες εποχές στην Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου είπε τα πράγματα ως έχουν...

Ο διακεκριμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου εξέφρασε την ανησυχία του για την τύχη πολλών εστιατορίων, μετά την απόφαση για κλείσιμο της εστίασης σε 27 περιφέρειες της Ελλάδας από την ερχόμενη Τρίτη και για τουλάχιστον έναν μήνα.

Σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τα εστιατόρια στις ζώνες αυξημένου κινδύνου, επιτρέποντας μόνο παραλαβή πακέτων από το κατάστημα και διανομή κατ’ οίκον, ο σεφ Λαζάρου παρατήρησε πως πλην εξαιρέσεων τα εστιατόρια τηρούσαν όλα τα μέτρα.

Ερωτηθείς για το αν το delivery μπορεί να βοηθήσει τους χώρους εστίασης, απάντησε πως η διανομή φαγητού αποκλείει τους σερβιτόρους και δεν είναι όλα τα εστιατόρια δομημένα για να κάνουν αυτή τη δουλειά, προσθέτει ο σεφ. «Εξαρτάται τι είναι αυτό που κάνεις. Κάποια μαγαζιά πραγματικά θα συνεχίσουν, το γρήγορο φαγητό, τα εστιατόρια είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, είναι άλλο το προϊόν μας.»

«Φοβάμαι πολύ ότι πολλά από αυτά τα εστιατόρια δεν θα ξανανοίξουν» εκτιμά ο κ. Λαζάρου.

«Δεν είμαστε διασκεδαστές. Προσφέρουμε στην εθνική οικονομία, χωρίς εστίαση δεν έχουμε πρωτογενή τομέα (αμπελουργοί, κτηνοτρόφοι κ.α.). Τα έχω ξαναπεί αυτά, αλλά δυστυχώς γίνομαι γραφικός να τα επαναλάβω και πάλι. Παρ’ όλα αυτά έρχεται η δεύτερη απόφαση να κλείσουν τα εστιατόρια. Με χιλιάδες εργαζόμενους στο χώρο της εστίασης και φοβάμαι πολύ ότι πολλά από αυτά τα εστιατόρια δεν θα ξανανοίξουν» τόνισε ο Λευτέρης Λαζάρου.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί