ΜasterChef: Ο διαγωνιζόμενος που μαγειρεύει για εκατοντάδες παιδιά στην Αφρική (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο 36χρονος Στάθης Αυγουστάκης πέρασε στην επόμενη φάση του MasterChef 4, αποσπώντας τρία «ναι» για το πιάτο που παρουσίασε στους κριτές.

Ένα παραδοσιακό πιάτο από την Κρήτη – σκιουφιχτά με απάκι και ανθότυρο – παρουσίασε στους κριτές του MasterChef 4 ο 36χρονος Στάθης Αυγουστάκης, από τις Άγιες Παρασκιές του νομού Ηρακλείου.

Το πιάτο του απέσπασε τρία «ναι» από τους Πάνο Ιωαννίδη, Σωτήρη Κοντζιά και Λεωνίδα Κουτσόπουλο, με τον 36χρονο να κερδίζει – συγκινημένος – μία ποδιά και το εισιτήριο για την επόμενη φάση του MasterChef.

Πέρα από το πιάτο, όμως, τους κριτές κέρδισε και η ιστορία του 36χρονου. Όπως αφηγήθηκε, για περίπου δύο χρόνια έζησε σε μοναστήρι, όπου είχε αναλάβει το διακόνημα του μάγειρα, χωρίς όμως να ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική.

«Ασχολούμαι με την μαγειρική εντελώς ερασιτεχνικά, δεν έχω δουλέψει σε επαγγελματική κουζίνα» παραδέχθηκε, ωστόσο αποκάλυψε πως ταξιδεύει στην Αφρική και μαγειρεύει για σχεδόν 600 παιδιά, κάνοντας λόγο για την πιο απίστευτη εμπειρία της ζωής του.

Όπως είπε, το έκανε σαν ιεραποστολή και θα συνεχίσει να προσπαθεί να ταξιδεύει όσο γίνεται στην Αφρική.

«Νιώθω πάρα πολύ χαρούμενος διότι αντί να τους δίνω, μου δίνουν» τόνισε.
Αφηγήθηκε, δε, ότι έχει πάει στην Ουγκάντα, στη Ρουάντα και στο Μπουρούντι, όπου τα παιδιά «δεν έχουν ζήσει ωραίες καταστάσεις όπως εμείς ζούμε καθημερινά κι έτσι όταν τους προσφέρεις κάτι, το παραμικρό, το μηδαμινό, το βλέπουν σαν να τους έχεις χαρίσει ολόκληρο τον κόσμο».

«Είναι απίστευτο αυτό που αντλείς από τα παιδιά» συνέχισε.
Μίλησε επιπλέον για τη διανομή σχολικών ειδών στα παιδιά, τονίζοντας πως ένα παιδάκι τον ρώτησε αν ολόκληρο το μολύβι είναι για εκείνο, διότι συνήθως έκοβαν το μολύβι στα τρία, προκειμένου να το μοιραστούν περισσότερα παιδιά.

(Sputniknews – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί