Μας τα μουσκεύει από σήμερα ο καιρός – Που θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 18-03-2021

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Τοπικές βροχές προβλέπονται τις πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο, από το μεσημέρι στα δυτικά, βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και σταδιακά θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων στο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και από νωρίς το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ το βράδυ είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Από νωρίς το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Γρήγορα θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 5, στο Ιόνιο τοπικά 6 και τη νύχτα στα νότια έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 και στα βόρεια έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις, προς το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από νωρίς το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς, στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση και το βράδυ στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Από το βράδυ θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Προς το βράδυ θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 και στα βόρεια έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 ως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το βράδυ είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από νωρίς το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και προς το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Από νωρίς το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΜΕΡΟΣ 2

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-03-2021

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στην Κρήτη μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά μέχρι τις απογευματινές ώρες, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι ισχυρά στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως της

κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες

διευθύνσεις 3 με 4 και από το βράδυ στα βορειοανατολικά από

ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, στα υπόλοιπα δυτικοί

νοτιοδυτικοί 4 με 6 και το πρωί στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Το

απόγευμα βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς

3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια. Παγετός θα

σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί