Κορονοϊός: Τι θα γίνει στα πρώτα εν Ελλάδι κρούσματα; Στα σχέδια και ο περιορισμός της κυκλοφορίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήδη συμβαίνει στην γειτονική Ιταλία.

Σε συναγερμό έχουν τεθεί τα τελευταία 24ωρα οι ελληνικές υγειονομικές αρχές, έπειτα από το ξέσπασμα του κορονοϊού στην γειτονική Ιταλία.

Οι αλλεπάλληλες συσκέψεις στο Μαξίμου και το Υπ.Υγείας έχουν ήδη οδηγήσει στους πρώτους καταστατικούς χάρτες , στους οποίους και θα ανατρέξουν την κρίσιμη στιγμή οι ελληνικές αρχές.

Πρωταρχικός στόχος το «φρένο» στην τυχόν εξάπλωση των εν Ελλάδι κρουσμάτων σε δεύτερο χρόνο η προστασία των πολιτών.

Για να επιτευχθούν τα παραπάνω ήδη έχουν αποφασισθεί ορισμένα αποτρεπτικά μέτρα που θα υιοθετηθούν σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Τα γενικά σενάρια έκτακτης ανάγκης που εξετάζουν στο Υπ.Υγείας είναι κατά βάση τρία και αφορούν:

.

  • Εκδήλωση κρούσματος σε τρίτη χώρα (ακόμη κι αν αυτή δεν αφορά μέλος της Ε.Ε.)
  • Εκδήλωση των πρώτων κρουσμάτων στην Ελλάδα . Στην περίπτωση αυτή εξετάζονται διάφορα υποσενάρια ανάλογα με την προέλευση των ασθενών, τον τόπο διαμονής κλπ
  • Κατάσταση που κρίνεται ως «πανδημία» , με ανεξέλεγκτη εξάπλωση των κρουσμάτων σε μεγαλουπόλεις όπως είναι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη

.

Στην τελευταία και πιο σοβαρή περίπτωση, ενεργοποιούνται (πέρα από τις υγειονομικές αρχές) τόσο η αστυνομία όσο και ο στρατός προκειμένου να διατηρήσσουν την τάξη.

Προτεραιότητα εκείνες τις ώρες θα είναι η μη πρόκληση πανικού αλλά και ο περιορισμός της κυκλοφορίας ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις.

Πρόκειται αναμφίβολα για σενάρια που μας θυμίζουν τις εικόνες που βλέπαμε πριν από μερικές βδομάδες σε επαρχίες της Κίνας.

Δυστυχώς χθες παρόμοιες εικόνες με ερημωμένες πόλεις, απαγορεύσεις κυκλοφορίας και άδεια σουπερ μάρκετ είδαμε και στην γειτονική Ιταλία.

Ξαφνικά, στα μάτια των πολλών, το…«πρόβλημα» του κορονοϊού (και όσα ακόμη φέρνει μαζί του) δεν φαίνεται και τόσο μακρινό.

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί