Κόνσολας: Η λαϊκή τέχνη αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του τουριστικού μας προϊόντος

Συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοτεχνών Λαϊκής Τέχνης, Ευάγγελο Σταυρόπουλο και μέλη της, είχε ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας. Ο υφυπουργός επεσήμανε ότι «η λαϊκή τέχνη αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του τουριστικού μας προϊόντος, ενώ τα προϊόντα της διαθέτουν ισχυρή ελληνική ταυτότητα, αφού αναδεικνύουν τον λαϊκό μας πολιτισμό και τα ιδιαίτερα πολιτισμικά μας […]

Συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοτεχνών Λαϊκής Τέχνης, Ευάγγελο Σταυρόπουλο και μέλη της, είχε ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας.

Ο υφυπουργός επεσήμανε ότι «η λαϊκή τέχνη αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του τουριστικού μας προϊόντος, ενώ τα προϊόντα της διαθέτουν ισχυρή ελληνική ταυτότητα, αφού αναδεικνύουν τον λαϊκό μας πολιτισμό και τα ιδιαίτερα πολιτισμικά μας στοιχεία».

Στη συνάντηση του κ. Κόνσολα με την Πανελλήνια Ένωση Βιοτεχνών Λαϊκής Τέχνης, αναδείχθηκε η αναγκαιότητα για να κυριαρχήσει και να επιβληθεί το σήμα πιστοποίησης ποιότητας και ελληνικής προέλευσης των ειδών και προϊόντων λαϊκής τέχνης.

Πρόκειται για την πιο ουσιαστική ασφαλιστική δικλείδα απέναντι στην εισαγωγή αμφιβόλου ποιότητας προϊόντων από άλλες χώρες, τα οποία παρουσιάζονται ως προϊόντα ελληνικής λαϊκής τέχνης. Για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Κόνσολας θα αναλάβει πρωτοβουλία να ενημερώσει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εντατικοποιηθούν οι τελωνειακοί έλεγχοι.

Παράλληλα, έγινε εκτενής συζήτηση για την προβολή των ειδών λαϊκής τέχνης, αλλά και του λαϊκού πολιτισμού μας σε τουριστικές εκθέσεις.

photo:eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί