• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κι όμως, υπήρχαν απογεύματα που οι ανακοινώσεις Τσιόδρα…«έσπασαν» τα μηχανάκια τηλεθέασης!

Κι όμως, υπήρχαν απογεύματα που οι ανακοινώσεις Τσιόδρα…«έσπασαν» τα μηχανάκια τηλεθέασης!

Ούτε πανάκριβες τηλεοπτικές παραγωγές δεν έχουν καταφέρει τέτοια νούμερα!

Είναι αναμφισβήτητα το κεντρικό πρόσωπο του τελευταίου διμήνου, καθώς όλοι η Ελλάδα στις 18:00 ακούει τον Σωτήρη Τσιόδρα και την ενημέρωσή του στην μάχη κατά του κορονοϊού.


Ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών έγινε για την πλειονότητα του κοινού, ανεξαρτήτου ηλικίας, κατάστασης, μορφωτικού επιπέδου, ο άνθρωπος που μπορεί να εξηγήσει με απλές λέξεις το τι συμβαίνει στη χώρα μας.

Ο γιατρός εκείνος που αφήνει στην άκρη το προφίλ του ψυχρού επιστήμονα και, πάντα με επιχειρήματα, στοιχεία, συνέπεια, μιλά στην καρδιά ακόμη και του πιο απλού ανθρώπου, πολλές φορές μάλιστα με εμφανή συγκίνηση.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, λοιπόν, εκτός από λαμπρός λοιμωξιολόγος, κατάφερε να αποκτήσει και μία πρωταγωνιστική θέση στη μικρή οθόνη, καθώς για πολλές εβδομάδες, κάθε απόγευμα, στις 18.00, ανακοίνωνε τον αριθμό των κρουσμάτων, των θανάτων των συμπολιτών μας, των διασωληνωμένων.

Τα νούμερα τηλεθέασης μαρτυρούν από μόνα τους πως κατάφερε να κερδίσει το κοινό με την απλότητά του και τον χαρακτήρα του, με τους Έλληνες να συμμορφώνονται σε μεγάλο βαθμό με τις συστάσεις του.

Να σημειωθεί ότι από αυτή την εβδομάδα η τηλεοπτική ενημέρωση θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο, τρεις φορές δηλαδή. Τις υπόλοιπες ημέρες θα εκδίδεται γραπτή ανακοίνωση, ενώ όταν κρίνεται απαραίτητο θα υπάρχουν έκτακτες ενημερώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen, η τηλεθέαση την ώρα της ενημέρωσης «χτυπούσε» κόκκινο. Συγκεκριμένα, την εβδομάδα 13 με 19 Απριλίου, το 36,3% του συνόλου του κοινού παρακολούθησε τον Σωτήρη Τσιόδρα, αλλά και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, από τις 18.00 έως τις 18.15.

Ποσοστό που διατηρήθηκε και από τις 18.15 έως τις 18.30. Το 29,6% των τηλεθεατών 18-54, την ίδια χρονική περίοδο, επίσης συντονίστηκε σε κάποιο κανάλι για να παρακολουθήσει τα όσα έλεγαν Τσιόδρας – Χαρδαλιάς.

ην εβδομάδα 20 έως 26 Απριλίου, το ενδιαφέρον του κόσμου δεν μετατοπίστηκε. Τα νούμερα τηλεθέασης αποτελούν περίτρανη απόδειξη ότι οι δύο άνδρες είχαν μετατραπεί στην απογευματινή «συνήθεια» του κοινού, σε μία συνήθεια βεβαίως που στόχο είχε την ενημέρωση για ένα σοβαρό θέμα όπως ο κορονοϊός.

Σε αυτή τη χρονική περίοδο, το 36,7% του συνόλου παρακολούθησε τις λεπτομέρειες για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, από τις 18.00 έως τις 18.15, και το 36,9% του συνόλου από τις 18.15 έως τις 18.30.

(Newsbomb – φωτο:eurokinissi)