Παρόλο που η άνοιξη έχει μπει, το Βαθύσταλο Παρνασσού, που χαρακτηρίζεται ως δολίνη, ακολουθεί τους δικούς του θερμοκρασιακούς κανόνες. Στη συγκεκριμένη δολίνη έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός, ο οποίος ανήκει στο δίκτυο σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr από το 2017. Τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 26/3, η ελάχιστη θερμοκρασία στο Βαθύσταλο έφτασε τους -26,7 βαθμούς Κελσίου, μια θερμοκρασία που παραπέμπει σε άλλη εποχή και σε άλλο γεωγραφικό πλάτος.
Οι δολίνες είναι φυσικοί σχηματισμοί που προκύπτουν σε υψίπεδα και γενικότερα σε οροσειρές λόγω της καταβύθισης του εδάφους. Έχουν συνήθως μικρή έκταση και περικλείονται από υψηλότερες ράχες, που τις απομονώνουν από την ευρύτερη ατμοσφαιρική κυκλοφορία. Έτσι, χαρακτηρίζονται από μακρές περιόδους παγετού και από ακραίες τιμές ελαχίστων θερμοκρασιών, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ο καιρός το Σάββατο
Για αύριο Σάββατο προβλέπεται ηλιοφάνεια στη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις και τοπικές ομίχλες, με αποτέλεσμα την περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, χαμηλές θερμοκρασίες νωρίς το πρωί και στα βόρεια ηπειρωτικά παγετός τις πρώτες πρωινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 12 βαθμούς), 3 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 3 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 0 έως 14 βαθμούς), 3 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 1 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και τοπικά στα Δωδεκάνησα από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια με παροδικές βροχές και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κυρ. Μητσοτάκης: «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο τους»
- Eurovision 2026: Με Μπέτυ Μαγγίρα και Κλαυδία θα αποκαλυφθούν οι 28 φιναλίστ – Δείτε πότε
- Τα λόγια του Τραμπ για την απόπειρα επίθεσης κατά της κατοικίας του Πούτιν – Η ατάκα για τους Τόμαχοκ, vid
- Επίσκεψη αρχηγού ΓΕΝ στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών
- Ουκρανικό ζήτημα: Υπάρχουν ακόμη μερικά «πολύ ακανθώδη ζητήματα», σύμφωνα με τον Τραμπ
- Λεπτομέρειες για την απόπειρα επίθεσης κατά της κατοικίας του Πούτιν έδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας
- ΕΛΑΣ: Έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη – Εντόπισαν πλήθος παραβάσεων
- «Αναλάβετε τις ευθύνες σας»! Ποιούς αφορά το μήνυμα του Γκουτέρες;
- Τραγωδία στην Κρύα Βρύση Μετεώρων: Δυο αδέλφια βρέθηκαν νεκρά στο σπίτι τους
- Ελληνικός Τουρισμός: Οι 5 βασικές τάσεις και προκλήσεις της επόμενης μέρας









