Κερδίσαμε την πρώτη θέση ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ: Δείτε που (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μη βιαστείτε να χαρείτε όμως!

Σύμφωνα με έκθεση του Global Business Complexity Index (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) η χώρα μας είναι και επισήμως, η δυσκολότερη χώρα στον κόσμο για να στηθεί μια επιχείρηση.

Η πολυπλοκότητα σύμφωνα με την έκθεση οφείλεται κυρίως στις συχνές αλλαγές στην νομοθεσία, τις διαφορές στον ΦΠΑ ανάλογα με την περιοχή και στην απρόβλεπτη μεταχείριση των επιχειρήσεων από τις αρχές.

Σημείωση: Φέτος η Ελλάδα ανέβηκε 17 θέσεις σε σχέση με το 2018, που βρισκόταν στην 18η θέση. Πλέον βρίσκεται στην κορυφή.

Δεύτερη στη λίστα είναι η Ινδονησία, ενώ ακολουθούν η Βραζιλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Βολιβία και η Σλοβακία.

Η έκθεση ανέφερε επίσης πως: «Η υπάρχουσα νομοθεσία της Ελλάδας μπορεί να είναι περίπλοκη και συνεχώς εισάγονται νέα μέτρα. Μερικές φορές, πολλοί νόμοι έρχονται σε σύγκρουση και μπορεί να είναι δύσκολο για τις επιχειρήσεις να τους παρακολουθήσουν και συνεπώς να γνωρίζουν σε ποιους να συμμορφωθούν».

Σαν παράδειγμα δίνονται μερικές περιπτώσεις, που σύμφωνα με την έρευνα, η επιστροφή ΦΠΑ βασίζεται σε διαφορετική προσέγγιση ανάλογα με την εφορία. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου φορολογούμενοι που έχουν δηλώσει ίδια μερίσματα έχουν φορολογηθεί με κλίμακες που μπορεί να διαφέρουν έως και 10%. Τα πράγματα χειροτερεύουν περισσότερο, σε περιπτώσεις όπου ορισμένα νησιά λειτουργούν ως ανεξάρτητες επαρχίες αναφορικά με την υψηλή φορολογία.

Δείτε τις ΦΩΤΟ και τα ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθούν και σκεφτείτε καλά τι θα ψηφίσετε, στις ερχόμενες εκλογές.
(φώτο: Pexels)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...