• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κεραμέως: Εκ περιτροπής τα διαλείμματα – Κλειστά τα κυλικεία

Κεραμέως: Εκ περιτροπής τα διαλείμματα – Κλειστά τα κυλικεία

Μιλώντας για το άνοιγμα των σχολείων, η Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι τα διαλείμματα θα γίνονται εκ περιτροπής, ενώ κλειστά θα μείνουν τα κυλικεία.

Κλειστά θα είναι τα κυλικεία στα σχολεία, δήλωσε η Νίκη Κεραμέως, ενώ αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων είπε ότι έχουν σχεδιαστεί μέτρα προστασίας για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού.

Η υπουργός Παιδείας, μιλώντας σήμερα, Παρασκευή, στον ΑΝΤ1, εξήγησε ότι οι τάξεις θα καθαρίζονται ενδιάμεσα στα μαθήματα, ενώ τα διαλείμματα θα γίνονται εκ περιτροπής.


«Υπάρχει ήδη οπτικοακουστικό υλικό που έχει ετοιμαστεί από ειδικούς για μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι εκπαιδευτικοί θα κληθούν στις αρχές της εβδομάδας στα σχολεία για περαιτέρω ενημέρωση, έχει προβλεφθεί και καθαρισμός των αιθουσών ενδιάμεσα στα μαθήματα και όχι μόνο μετά το τέλος των μαθημάτων. Ακόμη, ότι με υπουργική απόφαση θα απαγορευτεί η λειτουργία των κυλικείων, όπως ζήτησαν οι ειδικοί, ενώ θα υπάρχουν και εκ περιτροπής διαλείμματα ακόμη και στα εκ περιτροπής μαθήματα, προς αποφυγή του συγχρωτισμού», δήλωσε η κ. Κεραμέως.
Η ίδια πρόσθεσε ότι κατά την πρώτη ημέρα των μαθημάτων θα υπάρξει ενημέρωση για τα μέτρα προστασίας και υγιεινής που θα πρέπει να τηρούνται.

Τι θα ισχύει με τη χρήση μάσκας από μαθητές
Αναφορικά με τη χρήση μάσκας από μαθητές, η υπουργός διαμήνυσε ότι θα είναι προαιρετική στα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές, ενώ θα είναι υποχρεωτική όταν οι μαθητές χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ).


Μιλώντας για την απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία σταδιακά μέσα στον Μάιο, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι «από την πρώτη ημέρα ακούμε τους ειδικούς και με βάσει τις δικές τους κρίσεις λαμβάνονται οι αποφάσεις».

«Στο τέλος Απριλίου υπήρξαν νέα δεδομένα αναφορικά με την σχέση των παιδιών με τον κορονοϊό και νέες μελέτες για συγκλονιστικές συνέπειες στην επαγγελματική, κοινωνική και ψυχολογική εξέλιξη των παιδιών, λόγω της διακοπής των σχολείων αυτές τις εβδομάδες», ανέφερε.
Όπως επεσήμανε, το άνοιγμα των σχολείων θα είναι «μια δυναμική διαδικασία που θα επανεξετάζεται διαρκώς από τους ειδικούς και με την λήψη όλων των μέτρων για την προστασία των παιδιών και της δημόσιας υγείας».

«Είναι καθοριστικός αυτό ο μήνας. Αντιλαμβάνομαι τους φόβους και τις ανησυχίες των γονιών, αλλά από την Δευτέρα επιστρέφει η κοινωνία σε μια νέα κανονικότητα. Τον Σεπτέμβριο, που θα είναι και πιο χαμηλές οι θερμοκρασίες, τι θα οδηγήσει τους γονείς να είναι πιο ήσυχοι;» αναρωτήθηκε, τέλος, η κ. Κεραμέως.

(sputniknews – φωτο:eurokinissi)